2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sík Endre: A Figyelő legújabb listája a kormánypropaganda listája

Hír TV

2018. június 20., szerda 21:07, frissítve: szerda 21:08

Az ELTE és a CEU is kiáll a Magyar Tudományos Akadémia autonómiája mellett.

A kormány minisztériumi ellenőrzés alá rendelné a kutatóintézetek költségvetését, a kormányközeli Figyelő pedig listába szedte azokat a kutatókat, akik szerintük túl liberálisak.

Az ELTE szerint a társadalomkutatók kizárólag a nemzetközi tudományosság követelményeihez igazodva dolgozhatnak, a kormány által sokat támadott CEU pedig a kutatás szabadságának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Schmidt Mária lapja korábban a Soros György zsoldosának tartott személyeket – köztük elhunytakat – listázott egy név nélkül megjelent cikkben.

A Figyelő mostani listáján szereplő Sík Endre szociológus-kutató Egyenesen című műsorunkban a kormánypropaganda listájának nevezte a felsorolást.

„Sokszorosan olyan módon van torzítva már maga a keresés is, hogy beleilleszkedjen az első bekezdésben leírtakhoz. Ugye az akadémián vagy nem dolgoznak, tehát csak fogyasztják a pénzt, vagy dolgoznak, de ha dolgoznak akkor meg nem a pártunk és kormányunk által megszabott témákat kutatják, ami egyébként szintén nem igaz, nagyon sokan vannak, akik ezt kutatják. Speciel olyanokat kerestek ki, sőt azoknak az embereknek a művei közül is azoknak a műveit kereste ki az illető, amely művek illeszkedtek az előre meglévő koncepcióba. Én például a migráción kívül egy csomó más dolgot kutatok” – jegyezte meg a szociológus.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!