2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Elhunytak is vannak a Soros-zsoldos listán

Hír TV

2018. április 12., csütörtök 10:12, frissítve: csütörtök 14:41

Újabb lista készült - ezúttal Soros György állítólagos kétezer fős zsoldoshadseregéről, amelynek létezéséről Orbán Viktor beszélt a választás előtt egy héttel. A politikusokat, civileket és újságírókat tartalmazó névsort a Figyelő című hetilap tette közzé.

A CEU-s tanárok között ott vannak egykori miniszterek, mint Balázs Péter, Bokros Lajos és még az egykori fideszes miniszter, Chikán Attila is. A cikk szerint Demszky Gábor egykori főpolgármester is Soros embere, hiszen a CEU akkor jött Budapestre, amikor ő volt a főpolgármester. Listázzák a több korrupciós ügyet feltáró K-Monitor és a Direkt36 oknyomozó portál újságíróit is. A civil szervezetek közül a Magyar Helsinki Bizottság, a korrupció ellen küzdő Transparency International, az emberi jogokért harcoló Amnesty International és a TASZ munkatársait is felsorolják.

A listán szerepelnek a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület munkatársai is. Kováts András igazgató elismerte, hogy több másik szervezet mellett korábban a Soros György nevéhez fűződő Nyílt Társadalom Alapítványok is támogatták az egyesületet, de alapvetően pályázatokból működő autonóm szervezet és minden programjuk nyilvános. Kováts András nevetségesnek tartja, hogy a neveket gyakorlatilag kimásolták a honlapjukról, ehhez szerinte nem kellett nagy nyomozói munka.

– Nagyon remélem, hogy ez nem több, mint politikai kampányolás, ha ez tényleg így van, akkor ez elég borzalmas, mert nem látom, hogy itt nálunk mi van, amit meg kéne figyelni. Minden amit mi csinálunk, az mind nyilvános. Mi őszintén hiszünk abban, hogy az a munka, amit csinálunk, az egy fontos, megalapozott munka, ezt szeretnénk folytatni, és nagyon szeretnénk, ha az állami hatóságokkal, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel együttműködésben tudnánk dolgozni – nyilatkozta Kováts András, a Menedék elnöke.

Nem lepődtek meg

Listázzák a több korrupciós ügyet feltáró K-Monitor és a Direkt36 oknyomozó portál újságíróit is. A K-Monitor öt munkatársa nem lepődött meg, hogy a kormány listájára kerültek. Az iroda munkatársai 2007 óta a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért dolgoznak, és visszautasítják hogy politikai aktivisták lennének.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!