2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Semjén tavaly kétszer is vadászott Kanadában

Hír TV

2018. június 15., péntek 16:58, frissítve: péntek 18:03

Tavaly sem felejtette a vitrinben a puskáját Semjén Zsolt: kétszer is vadászott Kanadában. A 444.hu hírportál megszerezte a British Columbia tartomány erdőkért felelős minisztériumától azokat a vadászati engedélyeket, amelyeket a miniszterelnök-helyettes nevére állítottak ki. Az utakat ugyanúgy ajándékba kaphatta, mint a svédországi túrákat, a több milliós kiadások ellenére ugyanis növelni tudta megtakarításait.

A helikopteren lógó rénszarvas szimbolikus képpé vált Semjén Zsolt svédországi vadászatairól. Nemcsak a skandináv országban ejtett el rénszarvast Semjén Zsolt, hanem Kanadában is. A 444.hu egy ott élő olvasójától olyan dokumentumokat szerzett meg, amelyekből az derül ki, hogy a KDNP elnöke bölényt és farkast is lőtt a rénszarvas mellett.

A dokumentumon látszik a miniszterelnök-helyettes aláírása. A dátum tavaly januári, de Semjén szeptemberben is járt Kanadában vadászni.

 

Az engedélyekből kiderül, hogy Semjén Zsolt mindkétszer egy olyan magyar kísérővel ment, akinek a cége több mint 2 millió forintért kínál egy-egy ilyen utat British Columbia államba. Ebben az összegben még nincsenek benne a kilövési engedélyek, a természetvédelmi területek használata, de külön díja van a vadászati engedélynek és a kilövésnek is. A két út végösszege így bőven 5 millió forint felett lehet.

A Fidesz magánügynek tekinti a vadászatokat. „Tudjuk róla, köztudott, hogy számos vadászaton vesz részt a szabadidejében, ezért ezt egy magánügynek tekintjük. Hiszen a magánidejében vagy szabadidejében vett részt ezeken a vadászatokon” – reagált a párt részéről Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató.

A DK azonban igenis közügynek tekinti, hiszen Semjén Zsolt bevallása szerint készpénzvagyona nem csökkent, így ajándékba kaphatta az utakat, ám ezt nemcsak be kell vallni, de illetékköteles is. „Egy ilyen vadászat akár 8-10 millió forintba is kerülhet, ezért a Demokratikus Koalíció a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordul, hogy amennyiben ezek után a vadászatok után Semjén Zsolt nem fizetett illetéket, abban az esetben a NAV folytasson ellene eljárást és intézkedjen” – közölte Rónai Sándor helyettes szóvivő.

A Transparency International még a svédországi vadászatok miatt kérte a parlament mentelmi bizottságát, hogy indítson vagyonnyilatkozati eljárást Semjén ellen, de ezt a bizottság elnöke, Semjén Zsolt kereszténydemokrata párttársa Hargitai János nem hagyta jóvá.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!