2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sándor Mária: 600 milliárd forintból lehetne változásokat elérni

2016. március 4., péntek 11:30, frissítve: péntek 12:33

Egy hónapon belül érdemi változásokat lehetne elérni, ha 600 milliárd forintot fordítanának az egészségügyre – mondta Sándor Mária Veszprémben. A fekete ruhás ápoló Kész Zoltán országgyűlési képviselő meghívására érkezett a megyeszékhelyre, ahol több mint százötvenen hallgatták a beszélgetésüket.

Huszonegyedik századi vidéki kórházakról beszelt évértékelőjében Orbán Viktor miniszterelnök. A fekete ruhás nővér szerint a dolgozók munkája magas színvonalú, de a körülmények korántsem azok. „Az az ország, ahol egy éve az utcán van az ápoló, az orvos, a szociális szféra és a pedagógus, kizártnak tartom, hogy rendben mennek a dolgok” – fogalmazott Sándor Mária.

A veszprémi fórumon Sándor Mária arról is beszelt, hogy szerinte 50%-os béremelés eseten visszatérnének a pályaelhagyók vagy a külföldön dolgozók. „Mi nem egy bérharcot folytatunk, hanem nincs nővér már, aki ellássa a magyar betegeket, tehát a betegekért küzdünk, hogy ha bemegyünk egy osztályra, ne az legyen az első gondolatom, hogy te jó ég, mi az a munka, amit elhagyhatok annak fényében, hogy nem veszélyeztetem a betegemnek az ellátását” – hangsúlyozta Sándor Mária.

Veszprém független országgyűlési képviselője, akinek két népszavazási kezdeményezését is átengedték a közelmúltban, azt mondta, hogy egyre nehezebb véleményre bírni az embereket. „Olyan szintű félelemben tartják az embereket, és hiába mondod azt, hogy igen, suttogóban megy, és beszélgetnek az emberek, de nagyon nehéz azt az ingerküszöböt most már elérni, amiért az emberek tömegével, nagy tömegével ki fognak menni” – fogalmazott Kész Zoltán független országgyűlési képviselő.

A Sándor Mária által vezetett mozgalom pedagógusokkal közös demonstrációt szervez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!