2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 03:00

Sallai vagy fideszes oligarcha, vagy nem mond igazat?

2015. június 9., kedd 20:06, frissítve: kedd 20:41

Oligarchákhoz méltó földterületre pályázott Sallai R. Benedek az elmúlt években, mondta el a Fölművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára.

Bitay Márton szerint az LMP-s képviselő délelőtt az állami pályázatokon megnyert földeken gazdálkodik, délután pedig ugyanazt a rendszert szidja a parlamentben. „Azt az állítást fogalmazza meg, hogy csak olyanok tudnak nyerni, akik jóban vannak fideszesekkel, olyan állításokat fogalmaz meg, hogy fideszes oligarchák viszik a földeket. Ebből az állításból egy dolog következik, hogy vagy fideszes oligarcha, vagy nem mond igazat” – fogalmazott Bitay Márton Örs, az FM állami földekért felelős államtitkára.

Valóban adott be földpályázatokat az elmúlt években Sallai R. Benedek, azonban a több mint 2000 hektárnyi földterületről szóló kormányzati információt túlzónak tartja. Az LMP-s politikus szerint az igazán komoly gondot azok a nyertes pályázók jelentik, akiknek nincs kötődése a földműveléshez. „Az alapvető állításunk egyértelműen az volt, ami most: a magyar kormány jelen pillanatban a köztulajdont képező állami vagyon egyik legfontosabb részét az állami termőföldeket nem pusztán nem hatékonyan használja, hanem kifejezetten bűnös szándékkal. Odaadja olyan milliárdosoknak és olyan politikusoknak, akik nincsenek erre rászorulva” – véli az LMP országgyűlési képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!