2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Röszkén teljes nyugalom

,

2015. szeptember 17., csütörtök 14:15, frissítve: csütörtök 15:57

Rendőrök és migránsok is megsérültek a röszkei határátkelőhelyen, ahol a migránsok át akartak törni a kerítésen. A terrorelhárítók vízágyút és könnygázt is bevetettek. A szerb hatóságok órákat vártak a beavatkozással.

Lenyugodtak a kedélyek Horgosnál, semmi nyoma nincs már a tegnapi összecsapásnak, csak egy egy sérülés emlékezet a kődobálásra, Az embereket meggyőzték arról, hogy ott biztosan nem tudnak majd átjutni Magyarországra, és inkább Horvátországon, Szlovénián át közelítsék meg Ausztriát – 15.00

A magyar oldalon, a röszkei kishatárátkelőnél is minden rendben, rendőrök biztosítják a határt, de újabb egységeket nem rendeltek oda. Bakondy György, a miniszterelnök tanácsadója és Kovács Zoltán délután sajtótájékoztatót tart majd a tranzitzónában – 15.18

Egy azonosított terroristát is elfogtak a rendőrök a szerdai összecsapásokban Röszkén – tudatta a belbiztonsági főtanácsadó. Bakondi György azt is közölte, hogy további 28 rendőrre támadó embert fogtak el. A zavargásokban összesen 20 rendőr sérült meg – ketten súlyosan, további három rendőr pedig könnyebben.

A Magyar Nemzetnek Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője azt mondta: az egyenruhások főként a tömeg által dobált kövek és a saját maguk által használt gázspray miatt szenvedtek sérüléseket. A migránsok közül is többen megsérültek, köztük két kisgyerek, akiket a kerítés fölött dobtak át a bevándorlók – őket kórházba szállították. A napilap úgy tudja: egy olyan férfit is előállítottak, aki hangosbeszélőn hergelte a tömeget és ultimátumot adott a rendőröknek. A jogszabályok értelmében tette akár terrorcselekménynek is minősülhet.


Röszkén teljes nyugalom uralkodik továbbra is, a határ biztonságos, és stabilan áll – Röszke 12.05.

Van aki elindult Horvátország felé, van azonban aki kitart és transzparenseket mutattak a magasra, valamint rigmusokat skandáltak – ők továbbra is a kapuk kinyitását várják. A nagy meleget egyre nehezebben bírják a nők és gyerekek. Továbbra is mindenki szírnek és afgánnak vallja magát. Sokan vannak, akik csak a határhoz érve értesültek arról, hogy a magyar hatóságok lezárták a határt, és nem tudják, merre kell továbbmenni Horvátország felé. A jelenlegi helyzet akár további feszültséget is eredményezhet – Horgos 12.00.

Még mindig van egy kemény mag, akik azt remélik, hogyha 1-2 napig még várnak, akkor megnyitják a határt – mondta helyszíni riporterünk. A migránsok transzparenseket gyártanak, amiken olyan feliratok vannak, hogy nem akarnak Magyarországon senkinek sem ártani, csak át akarnak menni Németország felé. Továbbra sem fogadják meg a civilek tanácsát, hogy menjenek Magyarkanizsára, ahonnan buszokkal a szerb-horvát határra szállítják őket – Horgos 11.00

Sikerült megjavítani a határkerítést – mondta tudósítónk. Vona Gábor, a Jobbik elnöke gratulációját fejezte ki a rendőröknek, a pártelnök szerint jelenleg megnyugtató a helyzet. Vona Gábor nem ért egyet egyes médiumok és baloldali politikusok nyilatkozataival, amelyek szerint rendőri túlkapás történt – Röszke, 10.10.

Nincs nagy rendőri készültség Horgosnál, munkatársunk csak három rendőrautót látott. Sok olyan menekült van a helyszínen, akik megsérültek a tegnapi röszkei összecsapásokban – Horgos, 10.00.


Nyugodtan telt az éjszaka a Röszke-Horgos határátkelőnél, a rendőrök jelentős része már elhagyta a határállomást – mondta tudósítónk. Megkezdődött a szerdai összecsapások miatt megrongálódott kerítés helyreállítása. Pintér Sándor belügyminiszter 30 napra lezárta a röszkei határátkelőt – Röszke, 7.00.

Ez történt tegnap
Tekintse meg a Hír Televízió tudósításait a tegnap történtekről. Bővebben>>>
Szijjártó Péter szerint adekvát válasz volt a rendőri beavatkozás. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!