2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rossz hír a családi vállalkozásoknak

2016. április 24., vasárnap 19:47, frissítve: vasárnap 19:47

Rosszul járhatnak azok a családi vállalkozások, amelyek hosszú távra béreltek élelmiszerüzletet a Balaton partján. A vasárnapi boltzárról szóló törvény miatt tavaly nyáron még jó üzlet volt ABC-t nyitni, az eltörlése miatt viszont a kisboltok elbukhatják a befektetett pénzt.

Sok család kezdett vállalkozásba tavaly nyáron a Balaton-parton, amikor bevezette a kormány a vasárnapi boltzárról szóló törvényt. Abban bíztak, a kis üzletek járnak majd jól. A többség a hét utolsó napján jól is keresett – mondta egy boltos.

Két héttel a vasárnapi boltzár megszűnése után viszont már alig van vevőjük. A legtöbb multi itt is újra kinyitotta boltját, ezért a kiskereskedők most a csődtől tartanak. Pedig a vasárnapi boltzárral éppen nekik próbált kedvezni a kormány. A kancelláriaminiszter is azt rótta fel képviselőtársainak, hogy lehetett volna értékelvű politikát is folytatni. „Inkább vagyok elvi konzervatív, mint elvtelen pragmatista. Az embereknek mérlegelnie kellene, hogy én vásárolni tudjak, hány embernek kell a pult mögé állnia” – fogalmazott Lázár János.

Másként értelmezi az elvhűséget a rezsibiztos, aki egy éve a boltzárat, 2 hete pedig annak eltörlését is megszavazta.

„– Elvtelen pragmatistának tartja magát?
– Pragmatistának tartom magamat akkor, amikor annak kell lenni.
– Elvtelennek is?
– Nem.
– Miért?
– Hát, mert nem vagyok elvtelen, azért. Tartom magam az elveimhez”

– nyilatkozta a Fidesz alelnöke.

Németh Szilárd egyébként úgy gondolja, ha nem törölték volna el a vasárnapi zárva tartást, akkor a szocialisták által kezdeményezett népszavazás összeérhetett volna a migránsok uniós betelepítési kvótájáról szóló kormányzati referendummal, márpedig a kettőt nem lett volna szabad egy alkalomra szervezni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!