2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Rogán felel majd a turizmusért

Hír TV

2018. május 5., szombat 22:24, frissítve: vasárnap 14:07

Kocsis Máté irányítja majd a Fidesz parlamenti frakcióját, és Gulyás Gergely is tart kormányinfót. Orbán Balázs lesz a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára – számolt be Gulyás Gergely a Mandinernek adott interjújában. A Miniszterelnökség jövendőbeli vezetője arról beszélt, a tárcához tartoznak a jövőben az európai uniós ügyek és az európai intézményekkel való kapcsolattartás. Az eddigi egy helyett két államtitkár dolgozik majd itt. Takács Szabolcs jelenlegi államtitkár mellett Varga Judit is e területért felel majd államtitkárként – ő tíz éve dolgozik az Európai Parlamentben, a magyar uniós politika új arca lehet.

Tuzson Bence jelenlegi kommunikációs államtitkár fogja vinni a Miniszterelnökség területi közigazgatási ügyeit, valamint lesz egy Budapestért és az agglomerációért felelős szervezeti egység is, amelyet Fürjes Balázs fog vezetni. A Miniszterelnökséghez tartozik majd a Modern Városok Program, valamint az újonnan induló Modern Falvak Program, ezért kormánybiztosként Gyopáros Alpár lesz a felelős.

„Rogán Antal miniszter úr portfóliója a turizmussal fog bővülni, de lényegét tekintve ő az eddigiekhez hasonló feladatot lát el, amelynek legfontosabb része, hogy továbbra is ő a miniszterelnök kabinetfőnöke” – mondta Gulyás Gergely, majd ismertette, a Miniszterelnöki Kormányirodát maga Orbán Viktor fogja irányítani, élén pedig Bíró Marcell államtitkár áll majd.

Két éve Rogán már megpróbálta átvenni a területet a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, azonban végül Varga Mihály felügyelete alatt marad. Az új kormányzati struktúrában a turisztika és annak több milliárdos marketing kerete a propagandaminiszter felügyelete alá kerül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!