2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Rétvári kitérő választ adott a kötvényekről

Hír TV

2017. október 23., hétfő 08:13, frissítve: hétfő 12:43

A migrációs válság veszélyt jelent Magyarországra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a gazdag bevándorlók magyarországi letelepedését biztosító kötvényekkel kapcsolatban viszont kitérő választ adott a Hír TV-nek. Rétvári Bence az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanegyedik évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen arról beszélt a budapesti Bem téren, hogy a migrációs válság miatt küzdeni kell a nemzeti identitás és kultúránk megőrzéséért.

– A gazdag bevándorlókkal mi a helyzet?
– Ha valaki a tömeges bevándorlást meg akarja állítani – Magyarországon mindenképpen, Európában majd úgy dönt a többi állam, ahogy dönt, de Magyarországot nem akarjuk ennek a részévé tenni –, akkor csak a Fidesz–KDNP-ben bízhat. Amikor erről szavazás volt a parlamentben, akkor a Fidesz–KDNP képviselői képviselték azt, amit a magyar állampolgárok elsöprő többsége is. Akár a konzultáció során, akár a népszavazás során.
– Ön a tömegről beszélt, de én a biztonságpolitikai nézetekről…
– Nagyon fontos, hogy minden törvényes eljárás keretében a biztonsági kockázatot is vizsgálni kell. Éppen ezért a magyar törvények rögzítik azt, hogy ha valaki törvényes módon akar Magyarországon tartózkodásra letelepedésre engedélyt kapni, akkor hogy kell ezt átvizsgálni.

Nemrég a miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja szeretett volna állampolgárságot szerezni Magyarországon, de megbukott a terrorelhárítás átvilágításán. Naffa volt az, aki Orbán Viktor és az év elején meghalt szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon kapcsolatát elősegítette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!