2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Részt vettek a tanársztrájkban, nem kapnak tb-t

2016. május 17., kedd 12:20, frissítve: kedd 16:56

Felfüggesztették több olyan pedagógus tb-ellátását, akik részt vettek a múlt havi tanársztrájkban – mondta Mendrey László a Hír TV-nek.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke megfélemlítésnek tartja a lépést és jogsegélyt ajánl. Több mint egy tucat érintettről tud.

„Na most hogyha valaki a sztrájk napján részt vett a munkabeszüntetésben, az nem jelenti azt, hogy délután akár otthon ne foglalkozott volna dolgozatjavítással, a szülőkkel való kapcsolattartással, bármilyen más módon munkát végzett, tehát semmi nem indokolta azt, hogy a tb-ellátását felfüggesszék, ráadásul így utólag. Keressék meg a munkaadójukat, ha kell, akkor a tankerületet, hogy mutassák meg nekik, hogy ténylegesen levonták, illetve felfüggesztették a tb-ellátást vagy sem, amennyiben igen, akkor én javaslom, hogy forduljanak a PDSZ jogászához. Nekünk már van több tucat ilyen bejelentésünk, és hát bizony a kollégák akarata alapján úgy tűnik, hogy ebből bírósági eljárás lesz, hacsak nem vonja vissza az Emmi vagy a Klik ezt az ostoba rendelkezést” – mondta Mendrey László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!