2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Rengeteg idős emberen segítenek a tanyagondnokok

Hír TV

2017. december 25., hétfő 18:59

A mindennapos melegétel-ellátás mellett a civil szervezetek tartósélelmiszer-adományait is kiszállítják a tanyagondnokok karácsonyra. A szolgálatot teljesítők a Csongrád megyei Mórahalmon mintegy 150 tanyán segítik a többnyire rossz anyagi körülmények között élő időseket.

Tele adománnyal, élelmiszerrel a csomagtartó, így indult a tanyagondnoki szolgálat autója azokhoz, akik segítségre szorulnak. A csomagok nagyrészt civil szervezetek felajánlásával jutnak el a megfelelő helyre.

A 90 éves Kónya Imréné és családja kevés nyugdíjból és közmunkából élnek. Számukra nagy segítséget jelent a karácsonyi adomány és az egész éves ellátás.

A tanyagondnokok már több mint 20 éve segítik a helyi idős embereket. Napi szinten szállítják nekik az ételt, de ha kell, a gyógyszereket is kiváltják.

„Ez az ajándék nagyon sokat segít nekem. Rokkantnyugdíjas vagyok, kicsi a rokkantnyugdíjam, senkim sincs, egyedül élek itt, Magyarországon. Nincs, akitől kérjek segítséget, csak amit a gondnok segít nekünk” – mondta Dávid Anna.

Karácsonyra a szolgálat dolgozói közel 700 élelmiszercsomagot szállítanak ki a rászorulóknak. „Közel három hete hordjuk folyamatosan az önkormányzat-, a Bonitász-, Karitász-, a vöröskeresztes csomagokat, amikben általában tartós élelmiszerek vannak, mint olaj, cukor, só, tészták, krumpli. És hát nagy szükség van rájuk. Tehát nagyon sok az olyan idős, ahova kimegyünk, hogy vagy a családja nem látogatja, vagy pedig nincs is családja” – ismertette Czetter Imre tanyagondnok.

A mórahalmi térségben 150 tanyát látnak el a tanyagondnokok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!