2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:25

Rendre intette a hangoskodó családot az orvos, erre nekiestek

Hír TV

2017. november 8., szerda 22:24, frissítve: szerda 22:53

Végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozták mindhárom vádlottal szemben, akik egy orvosra támadtak a hatvani kórházban, mert nem kaptak azonnali ellátást. Tettükért akár tizenkét évet is kaphatnak. Az édesanya lázas csecsemőjét vitte a rendelőintézetbe, rokonai a csukott kezelőajtót látva ordítozni kezdtek, az őket figyelmeztető orvost pedig megverték. A randalírozó családot végül az ápolók és a váróban lévő betegek állították le.

Az esti órákban érkezett az anya és néhány hetes csecsemője a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet ügyeletére idén áprilisban. Vele voltak szülei, és édesanyjának testvére is. A kezelő ajtaját csukva találták, ezen felháborodva kiabálni kezdtek, hogy valaki azonnal lássa el a lázas gyermeket. A kórházi dolgozók türelemre intették őket, a kezelőből kilépve pedig egy orvos is figyelmeztette a hangoskodókat, hogy ne zavarják a gyógyítást.

Kis idő múlva újra kiabálásra lett figyelmes, a szülők ugyanis annak ellenére ordibáltak az ügyeletes nővérrel, hogy a kisbaba és az anyja már bementek a rendelőbe. Az orvos ismét rendre utasította a családot, mire egyikük lökdösni kezdte, másikuk ököllel arcon ütötte, a baba nagyanyja pedig lefogta a kezét, amikor védekezni próbált.

A Hír TV szerette volna megkérdezni az érintett orvost is a történtekről, de egyelőre nem értük el, és a kórházban sem forgathattunk. Úgy tudjuk, a sürgősségi osztályon dolgozó szakembernek eltörött az ujja, és több súlyos sérülést is szenvedett.

A verekedésnek a kórházi dolgozók és a váróban tartózkodó betegek vetettek véget. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették a támadókat.

„Az ügyészség e tényállás alapján csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint ezzel halmazatban a nyolc napon túl gyógyuló sérülésre tekintettel súlyos testi sértés bűntettével is vádolja a három elkövetőt. Ezeknek a bűncselekményeknek a halmazati büntetési tétele egyébként kettőtől tizenkét évig terjedő, tehát rendkívül súlyos szabadságvesztés büntetés” – közölte Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivő ügyésze.

Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!