2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rendőrt hívott az Együtt az Új Nemzedék Központra

2016. március 3., csütörtök 11:07, frissítve: péntek 19:49

Megtagadta az Új Nemzedék Központ a számvevőszéki ellenőrzéshez szükséges dokumentumok átadását. A kft. cáfol. Az ÁSZ feljelentést tett. Az Együtt kihívta az állami cégre a rendőrséget.

Az Együtt politikusai demonstráltak az Új Nemzedék Központ budapesti székháza előtt, miután az állami cég megtagadta az Állami Számvevőszéki ellenőrzéshez szükséges adatok és dokumentumok átadását. A pénzügyi ellenőrző szervezet feljelentést tett.

A közhasznú kft. közleményben azt írja: nem megtagadták az adatközlést, hanem a leadási határidő meghosszabbítását kérték az ÁSZ-tól, mert károsodott a több mint 3500 oldalnyi dokumentum és másfél gigabájtnyi adat egy része.

A zánkai úttörőtábor kezelésére létrejött cég 2013-ban 3 milliárd forintnyi EU-s pénzt kapott egy projektre. Sajtóhírek szerint a pénzből kiugróan sokat költöttek kommunikációs kampányra, de fideszes kötődésű cégek is több megbízást kaptak.

Juhász Péterék a rendőrséget is kihívták, mondván tarthatatlan az az állapot, hogy az Állami Számvevőszék többszöri felszólítására, illetve most már feljelentésére sem adja ki az Emmi alá tartozó központ a dokumentumokat, így nem lehet tudni, hogy az elmúlt években mire használták föl  a több milliárd forintos állami és uniós támogatásokat, amikről a központ rendelkezhetett – számolt be a helyszínről a Hír TV munkatársa. Az Együtt alelnöke azt kérte a rendőrségtől, hogy foglalják le az iratokat. Juhász Péter azt is megjegyezte, hogy míg tavaly a Norvég Civil Támogatási Alap alá tartozó szervezetekre a rendőrség rátörte az ajtót, itt nem történt semmi:

– A rendőrséget felkértük: hogyha a norvég adófizetők pénzéből gazdálkodó nyilvánosan elszámoló civil szervezeteket lerohanták azért, hogy az elszámolást biztosítsák, akkor itt, ahol a magyar adófizetők pénzéről van szó, evidensen kötelességük, hogy a dokumentumokat foglalják le, garantálják, hogy azokat ne lehessen meghamisítani, kiegészíteni vagy ellopni, és vigyék át az ÁSZ-hoz, hogy a vizsgálat megtörténhessen. Mi ezért jöttünk ide, hogy biztosítsunk a helyszínt, hogy mi a rendőrség munkáját segítsük – fogalmazott.

A rendőrség a helyszínen jegyzőkönyvet vett fel, de azt mondták, a párt politikusának vagy magánszemélyeknek kell feljelentést tenniük, hogy bármi történjék.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!