2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rendőrök is segítették az embercsempész-hálózatot

2015. augusztus 3., hétfő 12:07, frissítve: hétfő 13:14

Rendőrök is segítették egy embercsempész-hálózat tevékenységét.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a banda öt tagját, köztük három rendőrt vettek őrizetbe. Mindhárman a Bács-Kiskun megyei rendőrségnél dolgoztak. A megalapozott gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51. számú főúton a járőrök mozgását, erről folyamatosan egyeztettek, és segítették civil társaikat abban, hogy az illegális határátlépőket szállító jármű elkerülje a hatósági ellenőrzést.

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa még múlt hét csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte mind az öt gyanúsítottat.

„A Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya házkutatást követően őrizetbe vett és gyanúsítottként hallgatott ki öt személyt, akik a megalapozott gyanú szerint mindannyian egy Hercegszántó térségében működő embercsempész-hálózat tagjai voltak. A gyanúsítottak közül hárman a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos rendőreiként szolgáltak. A három volt rendőrt bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgattuk ki gyanúsítottként. A Központi Nyomozó Főügyészség indítványt tett az öt gyanúsított előzetes letartóztatására, amelyet a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa az ügyészségi indítvánnyal egyezően elrendelt” – fogalmazott a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!