2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Rékassy: Magyarország nagyon súlyos helyzetben van

Hír TV

2017. november 10., péntek 13:34

A forráskivonás és az alulfinanszírozás egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a kórházak évről évre adósságot halmoznak fel – mondta Rékassy Balázs Newsroom című műsorunkban.

Az egészségügyi közgazdász annak kapcsán mondta ezt, hogy a kormány 56 milliárd forintot szán az intézmények adósságának rendezésére. A szakember szerint a választások után elkerülhetetlen lesz az egészségügy reformja, ugyanis jelenlegi formájában nem fenntartható.

Magyarország nagyon súlyos helyzetben van. Nemcsak a mostani kormány, hanem az előző kormányok is hibásak abba, hogy nem mernek az egészségügyhöz hozzányúlni. És hagyjuk, és mi Magyarországon kevesebbet költünk az egészségügyre jóval, mint a visegrádi országok, természetesen jóval kevesebbet költünk, mint az európai uniós átlag. Ez azt jelenti, hogy a GDP-nek körülbelül 4,5-5 százalékát költjük, míg ez Nyugat-Európában 7-8 százalék körül van. Képzeljük el, hogy mekkora mondjuk Ausztria GDP-je, mekkora egy magyar GDP, és még ennek is kb. mi a felét költjük el, mint az osztrákok – mondta el Rékassy Balázs.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!