2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Quaestor-ügy: nem perelhetik az MNB-t a károsultak

Hír TV

2017. november 6., hétfő 09:36, frissítve: hétfő 15:24

Elutasították a keresetet, mivel a törvényszék szerint nem lehet a követelt kártérítést a jegybankkal megfizettetni.

A Fővárosi Törvényszék elutasította annak a Quaestor-károsultnak a keresetét, aki a Magyar Nemzeti Bankot próbálta perbe fogni. A felperes álláspontja szerint a jegybank nem látta el megfelelően pénzpiaci felügyeleti hatáskörét, és nem tett meg mindent a befektetési vállalat összeomlásához vezető helyzet megelőzésért.

A törvényszék szerint nem lehet a károsult által követelt összeget a Magyar Nemzeti Bankkal szemben érvényesíteni azzal az indokkal, hogy közvetetten a legfőbb pénzintézet okozta a kárt. Az ítélet ellen a felperes károsult fellebbezést nyújt be.

A Hír TV reggeli műsorában Szilágyi György jobbikos képviselő azt mondta, pártja elszámoltatná az ügyben érintett politikusokat.

„Itt megy vissza, hogy mi el tudunk-e számoltatni. Igen, hiszen a Quaestor-ügynél is mit mondtunk? A Jobbik képviselői, mindenki nyilatkozott arról, hogy nincs Quaestor-érdekeltsége, hogy nem vettek ki a család tagjai és a képviselők semmilyen pénzt a Quaestorból. Arra kértük a fideszes politikusokat és mindenkit, aki az Országgyűlésben van, hogy nyilatkozzanak ők is. Mi kiraktuk, a Jobbik.hun meg lehet nézni ezt a nyilatkozatot. Nyilatkozzanak ők is – hiszen ez okirat –, hogy nem vettek ki pénzt, nem volt belső információ, semmilyen törvénytelen dolgot nem követtek el. Egyetlenegy képviselő nem volt hajlandó nyilatkozni erről, gondolom azért, mert valószínűleg érintettek lehettek ebben az ügyben nagyon sokan, és nem kívánták feltárni ezeket az ügyeket” – jelentette ki a Jobbik országgyűlési képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!