2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Pünkösd után kiderül, Toroczkai szétszakítja-e a Jobbikot

Hír TV

2018. május 17., csütörtök 14:48, frissítve: csütörtök 16:07

Jövő keddig dől el, hogy lesz-e pártszakadás a Jobbikban. Toroczkai László addig szabott határidőt az új vezetésnek, hogy szóba álljanak vele. A párt új vezetése abban bízik, hogy sikerül rendezni a konfliktust a volt alelnökkel.

A Jobbik megosztottságát az elnökválasztás eredménye egyértelműen jelezte a hétvégi tisztújító kongresszuson. A néppártosodás útján tovább masírozó Sneider Tamás mindössze 42 szavazattal kapott többet, mint Toroczkai László, aki visszatérne a radikális gyökerekhez. Ásotthalom polgármestere nem nyugodott bele a vereségbe, hanem nyilvánosan nekiment pártbeli ellenfeleinek, köztük Vona Gábornak, aki mellett az utóbbi két évet alelnökként húzta le a Jobbikban.

A Hír TV Reggeli járat Peron című műsorában azt állította, hogy kihasználták. „Vona Gábor számára és a Jobbik számára az egy jó lehetőségnek tűnt akkor, 2016 tavaszán, akkor még emlékeztek az emberek, arra, hogy tulajdonképpen nem a Fidesz kezdte el a migráció elleni küzdelmet, hanem jómagam ott Ásotthalmon, másfél évig egyedül. Nyilvánvalóan akkor úgy tűnt, hogy én jól jövök a Jobbiknak, aztán utána szépen lassan kiderült, hogy nekem a tévéhíradóból kell megtudnom stratégiai döntéseket” – panaszolta a polgármester.

Megkapta a magáét az új elnök is Toroczkai Lászlótól, aki Sneider Tamás öltözetén élcelődött a kormányközeli Blogstarnak adott interjúban. A radikális politikust a bocskai a régi időkre emlékezteti, de 1998 és 2002 között a MIÉP-es országgyűlési képviselők úgy öltöttek bocskait, hogy egyértelmű volt a hitvallásuk, és fel sem vetődött, hogy esetleg a balliberális oldallal kollaborálnának – szúrta oda Toroczkai László. A volt alelnök még nem döntötte el, hogy a radikálisokat a párton belül tartja-e, vagy a Jobbikot szétszakítva saját mozgalmat alapít.

 

Sneider Tamás Egyenesen című műsorunkban az bizonygatta, hogy a programja szinte teljesen megegyezik Toroczkai Lászlóéval. „Hogyha ő ilyeneket víziónál, és nincsen ugye politikai törésvonal a Jobbikon belül, akkor az az érzésem, hogy itt személyi ambíciókról szólhat a történet. Én nagyon bízom benne, tudom, hogy Laci egy kicsit erősebb vérmérsékletű politikus, de nagyon bízom benne, hogy ezeket a gondolatait visszafogja és egy normális mederbe tudja terelni” – emelte ki a Jobbik elnöke.

Gyöngyösi Márton elnökhelyettes szerint Toroczkai László nem lehetett biodíszlet a Jobbik alelnökeként. „A Jobbik elnöksége a legfőbb döntéshozó szerv. Hetente ülésezik és a legtöbb, legfontosabb kérdés alapvetően ott dől el. Nem tudom azt mire vélni hogy valaki, aki két éven keresztül ebben a legfőbb döntéshozó szervben kongresszus által megválasztott tag, azt mondja, vagy azt a látszatot próbálja kelteni, hogy ő nem volt a párt belügyeibe kellőképpen bevonva” – mutatott rá a frakcióvezető, elnökhelyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az elnökhelyettes hazugságnak nevezte azt a sajtóértesülést, amely szerint megtiltanák vagy korlátoznák a közösségi oldalak használatát a jobbikos politikusoknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!