2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Puklival támadja a Fidesz a reggeli tiltakozókat

2016. március 30., szerda 19:11, frissítve: csütörtök 06:39

A Fidesz szerint politikai akció volt a reggeli tanársztrájk, az LMP viszont üdvözli a tiltakozást.

A Fidesz politikai akciónak minősítette a reggeli tiltakozást. A nagyobbik kormánypárt arra hivatkozik, hogy a Tanítanék mozgalom egyik alapítója, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az MSZP tagja volt.

Az LMP viszont a kormányt teszi felelőssé a pedagógusok tiltakozásáért. Az ellenzéki párt emlékeztet, hogy a sztrájkjog korlátozása miatt a tanárok kénytelenek voltak a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlni.    

„A Lehet Más a Politika üdvözli a pedagógusok részéről mai napon megtartott polgári engedetlenségi akciót. Úgy látjuk, hogy a kormány nem adott más lehetőséget arra, hogy kifejezzék a tiltakozásukat, úgy érezzük, hogy ez az egy lehetőség van, ez az egy olyan lehetőség, amelyből ért a kormány és éppen ezért kiállunk az ő kezdeményezésük, a pedagógusok mellett” – fogalmazott Ikotity István országgyűlési képviselő.

Közben egy volt köztársasági elnök is a pedagógusok mellé állt, Sólyom László kockás inget öltött, majd együtt fotózkodott az egyik XII. kerületi iskola tanáraival - írja az Index.

Mint arról korábban beszámoltunk, iskolák százaiban kezdődött lyukasórával a tanítás szerdán. A közoktatás reformját követelő Tanítanék mozgalom polgári engedetlenségi akciójában különböző oktatási intézmények vettek részt országszerte.

Habony ötlete
Habonyi ötlet lehet a sokat szidott Klebelsberg Központ megszüntetése. A miniszterelnök kommunikációs stábjának javaslatára döntött a kormány a Klik felszámolásáról – értesült a VS.hu. Bővebben>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!