2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Pszichiátrián meghalt csecsemő: büntetőeljárás indult

2016. április 14., csütörtök 10:53, frissítve: szombat 08:14

Büntetőeljárást indítottak a pszichiátrián meghalt csecsemő ügyében. Az anya lekötözve és bepelenkázva vajúdott és szült.

Büntetőeljárást indítottak a pszichiátrián meghalt csecsemő ügyében – közölte az ombudsmani hivatal jogi főreferense Reggeli járat című műsorunkban. A Szent Imre Kórház pszichiátriáján tavaly márciusban élve született, de nem sokkal később életét vesztette az a kisbaba, akinek anyja lekötözve és bepelenkázva vajúdott és szült. Kussinszky Anikó hozzátette, hogy az ügyben súlyos jogsértéseket és hiányosságokat tárt fel az alapvető jogok biztosának vizsgálata.

„Amikor a pszichiátriai osztály ápolói észlelték azt, hogy a nő szül, akkor a gyermeknek a feje és a karja már látható volt, tehát a vajúdási folyamatot és a szülés megindulását nem észlelték megfelelő időben. A vizsgálat arra jutott, hogy nincsenek a várandósokra speciális intézkedések és eljárásrendek az egyébként általános pszichiátriai protokollokhoz képest. Sem a várandós anya, sem a magzat alapjogaira nincsenek idevonatkozó alapvető garanciák beépítve” – fogalmazott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala jogi főreferense.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!