2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Péterfalvi: Egyik érintett sem fordult a hatóságokhoz a Fidesz-lista miatt

Hír TV

2018. április 5., csütörtök 13:39, frissítve: csütörtök 14:09

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság nem foglalkozik a Kubatov-listával. Péterfalvi Attila a Hír Televíziónak azt mondta: csak akkor járhatnának el az ügyben, ha egy érintettől panasz érkezik a hatósághoz, de úgy tudja, ez még nem történt meg. Hozzátette: a jogszabályok szerint csak az ajánlóíveken szereplő adatokkal kapcsolatos esetleges visszaéléseket tudják vizsgálni.

„Ebben az ügyben nem érkezett a hatósághoz beadvány. Az előzőekkel kapcsolatban volt, amiben érkezett, ezért említettem, hogy ebben ezt az álláspontot alakítottuk ki, hogy a választási bizottságok kompetenciája az ajánlóíveken szereplő adatok ellenőrzése, illetőleg ezek a választással kapcsolatos adatkezelések felvethetik nemcsak a jogellenes adatkezelés kérdését, hanem a bűncselekmény megvalósulását is, amelyet nyilván a választásokat érinti” – mondta az adatvédelmi hatóság elnöke.

Bár Tényi István a Hír TV-nek azt mondta: az adatvédelmi hatósághoz fordul az ügy miatt, Péterfalvi Attila a Hír TV Online kérdésre úgy fogalmazott: a kereset még nem került az asztalára.

Kaltenbach Jenő egykori kisebbségügyi biztos a Zoom. hu-nak azt mondta az üggyel kapcsolatban: ha a listán szereplők nem nem adták beleegyezésüket adataik továbbításához, akkor jogosulatlan adatkezelés, vagyis bűncselekmény történt.

A Hír TV Online birtokába jutott dokumentumok szerint a Fidesz soproni szervezete listázta az embereket, hogy beszervezzék őket a kampányba.

A Jobbik szerint a lista a kommunista besúgórendszert idézi. >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!