2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Pelczné: Csak látszatmegoldás a kvótarendszer

2015. szeptember 6., vasárnap 07:30, frissítve: vasárnap 09:45

Csak látszatmegoldásnak tartja a kvótarendszert Pelczné Gáll Ildikó. A Fidesz EP-képviselője szerint igazi eredményt csak az EU-n belül, a jogszabályok maradéktalan betartásán keresztül lehet elérni.

Hozzátette: annak ellenére, hogy Magyarország van leginkább kitéve a menekültáradatnak, az EU nem nyújt arányos támogatást. Szerinte az Európai Unió az egyik oldalról elvárja Magyarországtól, hogy minden szabályt betartson, ehhez viszont segítséget nem ad, emellett még ellentétes bátorításokat ad a migránsoknak. Pelczné Gáll Ildikó szerint ez is azt mutatja, hogy nagy káosz uralkodik az Európai Unióban.

„Jelentős véleménykülönbség van az EU és Magyarország vezetőinek megközelítése között. Pontosan ebből a helyzetből adódik az a káosz, amellyel nap mint nap szembesülünk. Azt kell hogy mondjam, hogy ez a helyzet mindaddig nem fog megoldódni, míg az EU vezető politikusai nem fogják kinyilvánítani azt, hogy nem tudunk mindenkit befogadni, ezekkel a felelőtlen bátorításokkal nem hagynak alább. Néhány szót szeretnék mondani a kvótarendszerről, mert úgy tűnik az EU vezetői számára, hogy ez megoldás lesz: jövő héten plenáris ülésen tárgyalunk egy jelentést, amely erről szól. El szeretném mondani, hogy a kvótarendszer nem megoldás erre a problémára, látszatmegoldás” – mondta Pelczné Gáll Ildikó.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!