2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Pápa: Az MSZP és a DK egy olyan szubkultúrát jelent, ami lejáratódott

2016. szeptember 21., szerda 19:17, frissítve: csütörtök 14:02

Kilép az Együttből a párt egyik alelnöke – Pápa Levente egyúttal lemond minden tisztségéről, és a pártalapítvány vezetését is átadja.

Döntését azzal indokolta, hogy nem lesz a baloldal cinkosa. Szerinte az Együttből nem az a független, középen álló párt lett, aminek Bajnai Gordon annak idején megálmodta – nem tudott ugyanis elhatárolódni a régi baloldaltól. Azt is mondta, hogy a párt 2018-ban újra az MSZP-vel és a DK-val indul közösen. Pápa Levente úgy tudja: a budapesti választókerületeket már le is osztották egymás között. A politikát egy új mozgalomban folytatná, de azt már most leszögezte, hogy nem a Demokratikus Koalícióból távozott Kerék-Bárczy Szabolccsal, aki szintén hasonló terveket dédelget.

„A baloldali értékekkel – bár én nem vallom – nincsen semmi probléma. Sajnos Magyarországon az MSZP és a DK nem ezt jelenti, hanem egy balliberális szubkultúrát a maga hálózatával, a maga gondolatvilágával, a maga embereivel, a maga szimbólumival, ami – egyrészt – tőlem távol áll, másrészt teljesen lejáratódott Magyarországon. Nem helyreállítható ez a dolog, nagyon sok ember teljesen tévesen azt hiszi a mai napig, hogy ez a világ reparálható. Nem reparálható, ez a múlt, el kell felejteni. Azok az emberek, akik Orbán Viktor ellen szeretnének küzdeni, az energiájukat nem ezekbe az ellenzéki pártokba kellene helyezni, hanem egy olyan ellenzéki pártba, amely az egészet tagadja, ami most létezik” – fejtette ki Pápa Levente.

Tekintse meg a politikussal készült teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!