2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Kilép az Együttből Pápa Levente

2016. szeptember 21., szerda 12:07, frissítve: szerda 13:34

A párt alelnöke az Indexen jelentette be lemondását.

Az alapítóból alelnökké lett Pápa Levente szerint az Együttből nem az lett, aminek indult, ezzel kapcsolatban pedig több személyes vitája is volt párttársaival.

A politikus szerint kezdetben egy, a baloldaltól független pártot akartak létrehozni, ma azonban az Együtt a baloldal részeként definiálja magát és úgy is viselkedik, mint amely nem rendezte a viszonyát a szocialistákkal.

Pápa véleménye szerint 2018-ban az Együtt újra az MSZP-vel és a DK-val közösen indul majd a választáson, amelyen egyes választókerületek már le is vannak osztva az ellenzéki pártok között.

„A harmonikus együttműködésnek jó ideje nyoma sincs” – nyilatkozta a portálnak Pápa, hozzátéve: leginkább a politikai stratégiát és értékrendet érintő kérdések adnak okot konfliktusokra.

Pápa Levente alelnöki posztja mellett lemondott minden más tisztségéről is, többek között a párt alapítványának vezetéséről is.

Az Együtt folyamatosan balra tolódott, ugye először csak egy kényszerösszefogásnak tűnt a 2014-es összefogás, aztán sajnos fennmaradt ez az állapot, és nem tudott az Együtt elhatárolódni, nyíltan, nyilvánosan, erőteljesen elhatárolódni a baloldaltól, és ezek a belső viták, amiket és nagyon sokáig nem teregettem ki, és nem vittem ki a közéletbe, eljutottak addig a pontig, amíg már nem tudom tiszta szívvel, egyenes gerinccel vállalni az Együttben a politizálást. Én úgy látom, hogy újra egy baloldali összefogás felé megy a történet, én ebben nem akarok részt venni, mert ezt károsnak találom - nyilatkozta a Hír TV-nek Pápa Levente. Hozzátette: nem szeretnék személyekről beszélni, de annyit elárulok, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs nincsen benne ebben a történetben, és nem szerepel a terveink között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!