2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Pánikhangulat és sokk – tudósítónk jelenti

2016. március 22., kedd 10:12, frissítve: kedd 16:57

Fegyveres katonák lepték el Brüsszel belvárosát, az európai negyedet, ahol nemrég a metróban robbantottak.

Mint a Hír TV brüsszeli tudósítója 10 órakor elmondta, az utcákon pánikhangulat uralkodik, az emberek nem merik elhagyni az épületeket, ömlik a füst a szellőzőkön át az utcára. Belgiumban összeülhet a válságstáb, akár kijárási tilalmat is elrendelhetnek, arra azonban nincsen egyelőre iránymutatás, hogy az emberek hazamenjenek-e a munkahelyükről, vagy a diákok az iskolában töltik-e a hátralévő napot.

Továbbra sem enyhült a pánik a brüsszeli utcákon, csak a rendőrég járműveit látni. Jól mutatja a helyzet komolyságát az, hogy attól a metróállomástól nem messze, ahol a robbantás történt, elhaladt egy motoros a megszokottól lassabban, a katonák pedig rögtön fegyvert fogtak rá – számolt be róla a Hír Tv tudósítója délben. Az embereket megkérték továbbá, hogy ha tehetik ne induljanak útnak sehová, maradjanak a munkahelyeiken, a gyerekeket az iskolából pedig csak szülői felügyelettel engedik el.

Továbbra is szinte üresek az utcák Brüsszelben - számolt be róla tudósítónk 15 órakor. A tömegközlekedés teljesen leállt, több helyütt pedig bombariadókat rendeltek el. Egy kórházban most is vizsgálják, hogy valós-e a fenyegetés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!