2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Öt és fél évet kapott az élettársát agyonverő férfi

2016. április 19., kedd 21:20

Jogerősen öt és fél év börtönbüntetést kapott a Pécsi Ítélőtáblán az a férfi, aki halálra verte élettársát. A táblabíróság szerint nem lett volna indokolt a vád átminősítése emberölésre.

A vádlott egy présházban lakott alkoholista élettársával a Baranya megyei Cserdi község szőlőhegyén. Tavaly februárban egyik ismerősüknél mulatoztak, estére a nő úgy berúgott, hogy felöltözni sem tudott egyedül. A férfi megvádolta a nőt, hogy lefeküdt a házigazdával. Hazafelé menet megrugdosta, ököllel ütötte, nadrágszíjjal és bottal verte, majd a félholt áldozatot magára hagyta. A magatehetetlen nő embóliát kapott, kihűlt, és a helyszínen meghalt. A többszörösen büntetett előéletű vádlottat a Pécsi Törvényszék első fokon 5 és fél év börtönre ítélte halált okozó testi sértésért. Az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádhatóság szerint gyilkosság történt.

„A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a büntetési tétele lényegesen súlyosabb, mint a halált okozó testi sértésé, hiszen 10-től 20 évig terjed, és ennek a középmértéke 15 év. Emiatt a büntetés lényeges súlyosítását tartom indokoltnak” – mondta Fekete Tünde, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A férfi az utolsó szó jogán tagadta, hogy meg akarta ölni a nőt. „Én az élettársamnak a halálát nem kívántam. Szerettük egymást, együtt képzeltük el a jövőt, családot akartam alapítani” – mondta K. Dezső.

A Táblabíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. „A puszta kézzel, ilyen erővel történő bántalmazás, valamint a szíjjal és kisméretű bottal történő bántalmazás kifejezetten a testi sértés okozására irányuló szándékot erősítik meg. Az ölési szándékra ezekből a körülményekből nem lehet következtetni” – mondta Tóth Sándor, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

A bíró azt mondta: a bántalmazások 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak, ezért nem súlyosított a büntetésen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!