2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Összefogást sürget Márki-Zay

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 22:50, frissítve: csütörtök 23:01

Teljes ellenzéki összefogást sürgetett Hódmezővásárhely három hete megválasztott, új polgármestere. Márki-Zay Péter szerint április 8-a tétje, hogy marad-e a korrupció és a megfélemlítés az országban.

1848. március 15-ét és 1956. október 23-át is az idei választások napjához hasonlította Márki-Zay Péter a Hódmezővásárhelyi ünnepségen. A polgármester szerint Magyarország fel akar szabadulni a korrupció és megfélemlítés rendszere alól.

Április 8-án fogjuk eldönteni, hogy vissza fognak-e jönni a fiatalok egy szabad, valóban magyar Magyarországra. Vagy nagyon hosszú időre rabok leszünk. Rabok leszünk azért, mert egy tolvaj kormány maffiaállamot épít. Rabok leszünk azért, mert a szemünk láttára lopják el a nemzeti vagyont, és ha mi ez ellen szót emelünk, akkor mindenféle személyes kockázatot vállalunk, családjaink, gyermekeink kockázatot vállalnak – mondta Márki-Zay Péter.

A polgármester úgy fogalmazott: Hódmezővásárhely példát mutatott összefogásból, most Magyarországon és az ellenzéki pártokon a sor.

Hetvenszázalékos részvétel esetén Vona Gábor nem a legnagyobb ellenzéki pártnak lesz a vezetője, hanem a legnagyobb kormánypártnak lesz a vezetője. És ebben a kormányban ott lesznek majd a többi ellenzéki pártok is, ott lesznek a szocialisták, és ott lesz az LMP is. Azt kérem Vona Gábortól, Karácsony Gergelytől, Szél Bernadettől és valamennyi ellenzéki párttól, hogy fogjanak össze mindannyiunk, sőt még a saját érdekükben is. Ha van összefogás, van remény, ha van remény, van részvétel. Ha van részvétel, van győzelem! Hajrá, Vásárhely, mi megmutattuk ezt a példát – hangoztatta a politikus.

Márki-Zay Péter azzal zárta beszédét: az ellenzéki pártok egy ügyvivő kormány segítségével tudnák megmenteni Magyarországot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!