2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Óriási kudarc a Nemzeti Kereskedőház

,

2016. július 18., hétfő 18:50, frissítve: hétfő 18:59

Milliárdokat bukott a Nemzeti Kereskedőház. A legdrágább kereskedőházat a magyar állam Törökországban tartja fenn, de egy év alatt egy üzletet sem hoztak össze.

A 444.hu beszámolója szerint a Kereskedőház öt és fél milliárd forint elköltése után eddig összesen 2,8 milliárd forintnyi üzletet hozott össze a magyar cégeknek. A cikkből az is kiderül, hogy a legdrágább kereskedőházat a magyar állam Törökországban tartja fenn. A miniszterelnök vejéhez köthető cég nagyjából egymilliárd forintot kapott 1 év alatt, de eddig egyetlen üzletet sem hoztak össze. Az idén 10 milliárdból gazdálkodó kereskedőház feladata, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat exportlehetőségekhez segítse.

„Mint kiderült, Szijjártó a Quaestorra bízta a kereskedőház vagyonát, máig nem tudjuk, hogy mennyi veszett ott el, erről nem számoltak el, és a Quaestor-ügyben, ahol a 200 milliárdos károkozás történt, szintén nem tudjuk, hogy mi volt a szerepe ennek az állami tőkének, ahol nemcsak a külügyminisztérium, hanem a magyar kereskedőház is tőkét tett” – fogalmazott Élő Norbert, a DK elnökségi tagja.

Külügy: A rekorddöntést köszönhetik ennek

A külügy közleményben reagált, szerintük a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak köszönhetően döntött rekordot tavaly a külkereskedelmi többlet. A minisztérium azt is hangsúlyozza, ezek az export sikerek új munkahelyeket teremtettek az országban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!