2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbánék időben megérkeztek, elfogadták a jövő évi költségvetést

Hír TV

2018. július 20., péntek 15:28, frissítve: péntek 18:35

Megbízhatóan teljesített a Honvédség repülőgépe: időben hazarepítette Izraelből a miniszterelnököt és delegációját, így nem ütközött akadályba a kétharmados törvények elfogadása. Elfogadták a jövő évi költségvetést is, 128 igen és 56 ellenzéki nem szavazat mellett – a legtöbb adókedvezmény a családoknak és a csapatsportot támogató cégeknek jár továbbra is, honvédelemre és biztonsági kiadásokra pedig jóval több pénz jut az ideinél. A költségvetési bizottság elnöke a zárószavazás előtt azt mondta: ha a kormány fegyelmezetten gazdálkodik, tartható a hiánycél és az államadósság tervezett csökkentése.

Varga Mihály pénzügyminiszter a biztonságos növekedés költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét. A tárcavezető szerint a cél továbbra is a családok támogatása, a teljes foglalkoztatottság elérése és a folyamatos, stabil gazdasági növekedés.

„2019-re a kormányzat továbbra is 4,15 százalékos gazdasági növekedéssel számol, az államháztartási hiány 2 százalék alatt várható – 1,8 százalékkal számolunk, és az infláció mértéke 2,7 százalékos lesz várakozásaink szerint. Ehhez vannak kiszámolva és beállítva mind a kiadási, mind a bevételi oldal legfontosabb mutatói” – mondta Varga Mihály.

A költségvetéshez beadott ellenzéki módosítókat kivétel nélkül leszavazta a parlament fideszes többsége. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a kormánypártok továbbra sem törődnek több száz ezer olyan hátrányos helyzetű magyarral, akiknek a helyzetén lehetett volna javítani.

„Amíg a lakhatási szegénységet nem enyhíti ez a kormányzat, és amíg nem tudjuk a fiatalokat itthon tartani, addig tulajdonképpen több százezer, de akár 1-2 millió ember is lehet azon kárvallottak között, akik számára a költségvetési források adottak lennének. A mi szakértőink 600-700 milliárdnyi olyan forrást találtak ebben a tervezetben, amely vagy teljesen értelmetlen célokra – kormányzati piramisépítésekre került elkülönítésre – vagy pedig könnyen mozgósítható lenne. Ezekből egy teljesen más költségvetést lehetett volna összeállítani” – véli Z. Kárpát Dániel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!