2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Orbán: Soros benevezett a választási kampányba

Hír TV

2017. december 1., péntek 09:16, frissítve: péntek 17:17

Soros György befolyásolási kísérletét sejti a miniszterelnök a jövő évi országgyűlési választások mögött. Szerinte emberek ezreit fizetik majd le és civil központok hálózatát hozzák létre tavaszra, a voksolás idejére. Az ellenzék figyelemelterelésnek tartja a fideszes propagandát.

„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok” – ezt tanácsolta 2011 szeptemberében Orbán Viktor a Magyarországra akkreditált külföldi diplomatáknak, és most ugyanezt tartja szükségesnek Soros Györgynél is. Igaz, a milliárdosnál ezt azzal magyarázza, hogy spekulánsról van szó. „Itt a fő szabály az, hogy sosem a száját kell nézni, hanem mindig a kezét. A spekuláns olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába is” – jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfő nemcsak a bevándorlás, már a jövő évi országgyűlési választások mögött is Soros György befolyását sejti. Orbán Viktor az állami rádióban azt hangoztatta: az üzletember nemrég 18 milliárd dollárt, azaz átszámítva több mint 4700 milliárd forintot utalt az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványoknak – célja pedig nem más, mint elmozdítani, meggyengíteni egyes kormányokat.

– Emberek százait és ezreit fogják fizetni, létre fognak hozni a választások időpontjára az ország különböző pontjain úgynevezett civil központokat, amik pontosan úgy fognak működni, ahogy egy választási kampány során a pártok szoktak, vagyis beneveztek, vagyis a Soros-féle hálózat és gépezet benevezett a magyar választási kampányba, ennek senki sem őrül, de jobb szembenézni a kellemetlen valósággal, mint homokba dugni a fejünket és utána meglepődni” – tette hozzá a miniszterelnök.
– Elképzelhetőnek tartja, hogy ez a működés akár egészen odáig elmegy, hogy országgyűlési képviselő-jelölteket támogassanak, olyan módon, hogy őket függetlennek álcázzák, és mindenki más, aki a kormánnyal szemben áll, beáll ezek mögé a támogatott jelöltek mögé?
– Én inkább nem adnék Magyarország ellenfelének tanácsokat – válaszolta Orbán Viktor.

„Ha már Soros-hálózatról beszélünk, annak a Fidesz az első tagja” – emlékeztet az LMP a Fidesz létrejöttére. Szerintük a sorosozás nem más, mint figyelemelterelés.

„Innentől kezdve a Fidesz beszéljen a lényeges kérdésekről: az oktatásról, az egészségügyről, a bérekről vagy számoljon el mindarról, amit kapott Soros Györgytől, és hogyan építette fel a saját hálózatát anno Magyarországon. Ha neki van Soros Györggyel bármilyen megbeszélnivalója, azt intézze, nekünk a magyar választópolgárokkal van megbeszélnivalónk” – fogalmazott Szél Bernadett.

A Fidesznek nem Soros Györgytől, hanem a Jobbiktól kell félnie a 2018-as választásokon – mondta a párt országgyűlési képviselője.

„A Jobbik a kihívója a Fidesznek, ha 1-1 független jelölt mögött valamilyen pénzügyi segítséggel megjelenik, ezt természetesen nem tudjuk, de ahogy Mirkóczki Ádám feljelentéséből és annak elutasításából láthattuk, úgy tűnik, hogy a Fidesz sem tudja, tehát konkrétumokat nem láttunk. Ha van bizonyítékuk arra, hogy Soros György megpróbálja a választásokat befolyásolni, azt tegyék meg, tegyék meg a feljelentést, ha büntetőjogi kategória” – nyilatkozta Staudt Gábor.

Arról azonban hallgat a kormány, hogy pontosan milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent Soros György, ha az ellene tett feljelentésre még a rendőrség sem lép. Orbán Viktor azt mondta, hogy a kormánynak készült jelentéssel óvatosnak kell lenni, kancelláriaminisztere pedig csütörtökön a várakozásoknak megfelelően államtitokra hivatkozott, miután felsorolta a Soros-ellenes kormánypropaganda eddig is ismert elemeit. Korábban a nemzetbiztonsági bizottságban a titkosszolgálati vezetők még azt mondták: a Soros-ügynek nincs nemzetbiztonsági kockázata, és a belügyminiszter sem tudta semmivel alátámasztani, hogy az üzletember tevékenysége veszélyt jelentene Magyarországra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!