2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Orbán: Megvan a többségünk, elfogadjuk a Stop Sorost

Hír TV

2018. június 19., kedd 16:35, frissítve: kedd 16:36

Orbán Viktor a Hír TV kérdésére üzent a Velencei Bizottságnak és az ellenzéki pártoknak. A miniszterelnök, az óbudai Gulág-emlékmű avatása után híradónk kérdésére azt mondta: nem várnak a bizottság állásfoglalására, és nem foglalkoznak azokkal pletykákkal sem, amely korábban a német sajtóban jelent meg, miszerint akár ki is zárhatják a Fideszt az Európai Néppártból, ha nem várják meg az alkotmányjogi testület véleményét.

– Mi lesz a Stop Sorossal miniszterelnök úr, elfogadják holnap?
– Van hozzá többség, tehát elfogadjuk.
– Nem várják meg a Velencei Bizottság állásfoglalását?
– Van hozzá többség, tehát elfogadjuk. 

A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke szerint csak azoknak a civilszervezeteknek lesz félnivalójuk a szerdai szavazást követően, akik segíti a bevándorlást. „Nem a civilekről van szó, nem azokról a civilszervezetekről van szó, akiket mi nyugdíjas klubként, egyesületként, a magyar emberek életét támogató, akár országos szinten vagy az önkormányzatoknál végeznek. Hanem azokról az NGO-król, akik nem a magyar emberek érdekében dolgoznak és nem a magyar emberekért dolgoznak” – emelet ki Vargha Tamás.

 

A bizottság jobbikos elnöke, Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy a frakcióban még mérlegelik annak lehetőségét, hogy támogassák-e a Stop Sorost.

– Holnapra meg fogjuk hozni a döntést.
– Miről vitáznak?
–Tartalmilag vizsgáljuk a kérdést, és beletesszük a mérleg két serpenyőjébe, és próbálunk racionális döntést hozni.

Az LMP frakcióvezetője szerint nincs mit megfontolni az ellenzéki pártoknak. „Nem fogjuk megszavazni. Teljesen világos, hogy a Stop Sorosnak nevezett alaptörvény-módosításban olyan aknák vannak, például a civileket olyan hátrányosan tudnak érinteni, amihez nem tudjuk a nevünket adni” – nyilatkozta Szél Bernadett.

Az alaptörvény 7. módosításáról szerdán szavaz az Országgyűlés.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!