2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Orbán Matolcsyhoz irányította Vonát

2015. június 22., hétfő 18:05

Szocialista és fideszes brókerbotránynak nevezte a Quaestor csődjét Vona Gábor a parlamentben.

A Jobbik frakcióvezetője szerint a kormánypártoknak közvetlen felelőssége is van a a botrány kialakulása miatt. Szerinte a Fidesz és a KDNP gyanúsan kerüli a politikai szálak felgöngyölítését.

„A gyanú szerint voltak olyanok, akik a bróker-, a Quaestor-botrány kirobbanása előtti napokban pénzt menekítettek ki a Quaestortól. Én azt szeretném kérni, miniszterelnök úr, hogy nyilatkoztassa a Fidesz–KDNP tagjait, személy szerint büntetőjogi felelősségük tudatában, hogy van-e önök között olyan, aki vett ki az utolsó napokban pénzt a Quaestortól vagy családtagja vagy bármilyen gazdasági érintettsége” – tette fel a kérdést Vona Gábor.

A miniszterelnök elutasította Vona Gábor feltételezéseit. Orbán Viktor azt tanácsolta a radikális párt elnökének, hogy az információkat a jegybank elnökétől kérje ki.

„Mi a sunyi embereket nem szeretjük, a sunyi pártokat sem szeretjük, a sunyi kérdéseket sem szeretjük, ha van gyanúja és konkrét kérdeznivalója kérdezze meg, és válaszolni fogunk. A sunyiságot pedig visszautasítjuk” – fogalmazott a kormányfő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!