2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Orbán köszönte szépen Nyerges Zsoltnak

2016. április 9., szombat 18:12, frissítve: vasárnap 12:56

Átadták Szolnokon a megújult Tiszaligeti Stadiont. Összesen kétmilliárd forintot költöttek rá, amelyből a kormány négyszázmilliót állt. A beruházásban edzőpályákat, 3400 fős fedett lelátót építettek, a központi pálya talaját pedig termálvízzel fűtik. Orbán Viktor miniszterelnök az átadón azt mondta: bár sokan támadják a kormányt a sportra költött összegek miatt, a fiatalok egészségét leginkább a sporton keresztül lehet megőrizni, ehhez pedig kellenek az ilyen beruházások.

A szolnoki Tiszaligeti Stadiont négy év alatt kétmilliárd forintból újították fel. A szombati átadón ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, a klub utánpótlásának tulajdonosa és az MLSZ alelnöke is. „Ez az első felújított és újonnan épült stadion, amelyhez a Nemzeti stadionfejlesztési program jóvoltából 400 millió forintos közvetlen állami költségvetési támogatás jutott, a többi forrást pedig a taoprogram biztosította” – mondta Berzi Sándor.

A klub utánpótlásának tulajdonosa – aki egyben a Simicska Lajos tulajdonában lévő Közgép Zrt. elnöke is – azt mondta, végre méltó körülmények között lehet sportolni. „Három évvel ezelőtt nem messze innen, a vízilabda-aréna avatásán a miniszterelnök arról beszélt, hogy a sikeres építkezéshez mindig összefogás kell. Az állam, a szakma, az üzleti világ és a helyi társadalom összefogása. Akkor ezt mondta nekünk. Azt gondolom, hogy most egy ilyen szempontból példás építkezést ünnepelhetünk együtt, és bízom abban, hogy a beruházás valamennyi résztvevője így érzi” – fogalmazott Nyerges Zsolt, a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC tulajdonosa.

Egy fejelés a labdába – a miniszterelnök így adta át jelképesen az új stadiont. Orbán Viktor elsőként a vállalkozóknak köszönte meg a támogatást. „Először is szeretnék köszönetet mondani a vállalkozóknak, hiszen a kormány nem tett mást, csak azt, ami a dolga: támogatta a fiatalokat és a sportot. A vállalkozóknak azonban nincs ilyen kötelezettségük, akik erre mégis vállalkoztak, azért külön elismerést érdemelnek, úgyhogy a magyar kormány nevében köszönöm a szolnoki vállalkozóknak, hogy megtették, amit megkövetelt a haza. Köszönjük szépen Nyerges Zsoltnak és munkatársainak! – nyilatkozta a miniszterelnök, aki üzent azoknak is, akik ellenzik a sportra költött összegeket. – Ha azt akarjuk, hogy erős, fiatal, jó jellemű nemzedéke legyen a hazának, ahhoz bizony költenünk kell a sportra. Meg kell őriznünk a fiataljaink egészségét, és ez leginkább a sportberuházásokon keresztül lehetséges” – tette hozzá.

A másodosztályú klub stadionját 3400 fős fedett lelátóval építették meg, két edzőpályával, a központi pálya talaját pedig termálvízzel fűtik. A miniszterelnök megígérte, ha a szolnokiak hozzáadják az önrészüket, akkor a kormány támogatja a további fejlesztéseket is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!