2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Okafogyottá vált a vitájuk, Gyárfásnak nem volt indítéka a gyilkosságra

Hír TV

2018. május 12., szombat 09:39, frissítve: szombat 11:43

Fenyő János kivégzése előtt több mint egy évvel már nem álltak üzleti vitában, így nem lehetett Gyárfás Tamásnak indítéka a médiacézár megölésére, írja a HVG. Korábban Tasnádi Péter a Hír TV-ben arról beszélt, Fenyő halála Kiss Ernő „Duce” volt rendőr dandártábornok érdeke lehetett, nem pedig a volt sportvezetőé.

A portál birtokába került dokumentumok szerint erre alapozza védekezését a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás.

 „Olyan dokumentumokkal rendelkezik, amelyek a védekezését előre tartalmazzák olyan bizonyítékok vonatkozásában, amelyekről elvben nem lehetett tudomása, ezáltal kerülhette el eddig a felelősségre vonást is” – a HVG szerint az ügyész erre hivatkozva kérte a bíróságtól, hogy helyezze házi őrizetbe a Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamást. 

 
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
 

Fenyő halála Kiss Ernő „Duce” volt rendőr dandártábornok érdeke lehetett.

Ezt Tasnádi Péter mondta napokkal ezelőtt a Hír TV-ben Kálmán Olga kérdésére. Állítása szerint neki anno Láposi Lőrinc, korábbi rendőr vezérőrnagy árulta ezt el, tőle van ez az információ. Szerinte nem Gyárfás Tamás volt a Fenyő-gyilkosság felbujtója, mert bár megkereste, sőt pénzt is adott neki, a vállalkozó azonban nem ölt meg senkit, csak a megtartotta a pénzét az egykori MÚSZ-elnöknek.

Ki a felbujtó? – Van felvétel is róla, de már a következményekről

Az olajügyek miatt sokáig külföldön rejtőzködő Portik Tamás a kétezres években hazajött, és Gyárfással is felvette a kapcsolatot. Rendszeresen beszéltek személyesen és telefonon, ezeket pedig Portik rögzítette, szándékosan úgy, hogy a producer felbujtói szerepe világossá váljék.

A Heti Válasz szerint a bizonyító erejű hangfelvételeken azonban nem a Fenyő-gyilkosság előkészítéséről, hanem annak következményeiről van szó, ugyanakkor megerősíthetik Gyárfás felbujtó szerepét.

Létezhet hangfelvétel, ezt Bánáti János, Gyárfás ügyvédje jelentette ki televíziónkban.

– Azt sem tudjuk, van-e, ha egyáltalán van, akkor ez a nyomozóhatóság birtokában van, ha igen, ez természetesen csak idő kérdése.
– Azon Gyárfás Tamás és Portik Tamás beszél?
– Az összevágott felvételen Gyárfás Tamás és Portik Tamás éveken keresztül, több alkalommal lévő beszélgetésinek egy nagyon összevágott…
– Tehát akkor azt valaki rögzítette. Tehát van egy nyersanyag, amiből lehetett vágni?
– Igen, ennek kellett lennie.

 
Bánáti János
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
 

Ki az ellenség?

Fenyő János 120 oldalas dossziét állított össze az ellenségeiről, ennek az aktacsomónak különös jelentősége van az újból elővett, a meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban, emlékeztet szombati cikkében az Index.

A Magyar Idők pedig azt írja, hogy ebből a dokumentumból hiányzik 20 oldal. A konkrét neveket, időpontokat, összegeket tartalmazó iratok azt kívánták alátámasztani, hogy a Gyárfás érdekeltségé­ben álló Nap TV Angol utcai építkezéséhez kapcsolódó, áfacsalás miatt indult büntetőeljárást miként manipulálták Kaposvárott.

Mint  ismert, Gyárfás Tamást áprilisban vették őrizetbe. Az úszószövetség korábbi elnökét egy hangfelvétel alapján gyanúsították meg azzal, hogy ő volt Fenyő János médiavállalkozó gyilkosának felbujtója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!