2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Tasnádi: Nem Gyárfás a felbujtó

Hír TV

2018. május 7., hétfő 20:28, frissítve: kedd 07:28

1997 őszén találkozott Tasnádi Péter Gyárfás Tamással, aki arra kérte a vállalkozót, hogy takarítsa el Fenyő Jánost, mert problémája van vele és haragszik rá - mesélte Tasnádi Egyenesen című műsorunkban.

Az alvilág egykori üzletembere visszautasította Gyárfás ügyvédjének, Bánáti Jánosnak a szavait, miszerint hiteltelenek Tasnádi állításai, ugyanis ő 14 év alatt mindössze egyszer (Bánáti szerint nyolcszor) tett vallomást, hiába próbálta őt a rendőrség megdolgozni. Tasnádi szerint most azért állt elő a történettel, mert őt vádolják Fenyő megölésével.

Tasnádi Péter ma egyébként újra vallomást tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. Ebben azt mondta, hogy szerinte nem Gyárfás Tamás volt a Fenyő-gyilkosság felbujtója, mert bár megkereste Tasnádit, pénzt is adott neki, a vállalkozó azonban nem ölt meg senkit, csak a megtartotta a pénzét az egykori MÚSZ-elnöknek.

Kijelentette, hogy sem Portik Tamást, sem Jozef Rohácot nem ismeri személyesen: „minden gyilkost nem ismerek. Ilyen gyilkosságokat nem szoktam elvállalni. Gondoltam, milyen jópofa dolog, filmekben láttam, hogy kérnek előleget, én kértem, másnap megkaptam”. Tasnádi azt is elmondta, hogy az általa el nem végzett gyilkosságért három részletben, összesen 22 millió forintot kapott, Gyárfást pedig egyszerűen átverte.

Arra a kérdésre, hogy ha nem Gyárfás, akkor ki lehetett a gyilkosság felbujtója, nem adott egyenes választ. Tasnádi állítása szerint neki anno Láposi Lőrinc, korábbi rendőr vezérőrnagy azt mondta, hogy Fenyő halála Kiss Ernő Duce volt rendőr dandártábornok érdeke lehetett, de ennél többet nem árult el. Arról sem beszélt, hogy miért most és miért Gyárfás Tamás neve merült fel az üggyel kapcsolatban, mert - mint mondta - így is van elég baja a hatósággal.

Nézze vissza a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!