2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Nyilvános lehet a társasági adóforintok elköltése is Vásárhelyen

Hír TV

2018. április 28., szombat 15:16

A városi sporttámogatások után nyilvános lehet a társasági adóforintok elköltése is Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter független polgármester arra utasította az önkormányzat fideszes sporttanácsnokát, hogy a város honlapján legyen elérhető az összes adat. Hódmezővásárhelyen tavaly 549 millió forint taopénz került négy sportegyesülethez és egy alapítványhoz.

Egyértelműen közpénz a társasági adó Márki-Zay Péter szerint is, ezért kíváncsi rá, hogy mely cégektől került taotámogatás a hódmezővásárhelyi sportegyesületekhez. A sporttámogatások hetek óta megtekinthetőek a város honlapján.

„Fekete Ferenc sporttanácsnok úr, a Fidesz–KDNP képviselője ígéretet tett arra, hogy a taopénzekből finanszírozott támogatások esetében ugyanezt az átláthatóságot biztosítja. Mi pedig a város részéről természetesen a felületet, a város honlapját biztosítani fogjuk. Nagyon várjuk, nemcsak a város lakossága, de én magam is, kíváncsian várjuk, hogy honnan érkeztek ezek a taotámogatások, és pontosan kihez, mire mentek el bizonylatolva, átutalási bizonylatokkal, átvétellel együtt” – közölte Hódmezővásárhely független polgármestere.

A nyilvánosság gátolhatja a társaságiadó-támogatás gyűjtését Fekete Ferenc sporttanácsnok szerint. „Hogy milyen cégek támogatják a sportegyesületeket, az nem szerepel kint a honlapokon, mivel hozzá kellene járulni azoknak cégeknek, amelyek ezt a pénzt adják. Mondjuk több száz cégről van szó Hódmezővásárhely viszonylatában. Tehát fel kellene keresni mindenkit, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy nyilvánosságra hozzuk, hogy ki a támogató. Annyit el tudok mondani, hogy javarészt hódmezővásárhelyi vállalkozásokról van szó” – emelte ki Fekete Ferenc sporttanácsnok.

Hódmezővásárhelyen a labdarúgás, a vízilabda, a kosárlabda és a lánykézilabda mellett a város sportját támogató alapítvány részesül taotámogatásban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!