2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nincs ott a megbeszéléseken Orbán Ráhel

Hír TV

2018. március 4., vasárnap 12:10, frissítve: vasárnap 17:43

Elismerte az állami turisztikai ügynökség vezetője, hogy Orbán Ráhel is részt vesz Magyarország új turisztikai stratégiájának kidolgozásában. Orbán Ráhel férje, Tiborcz István közben egyre inkább a szállodaiparra koncentrál.

Magyarország rád vár – szólt a Magyar Turisztikai Ügynökség tavalyi kampányszlogenje a hazai úti célokról. Az idén májusban indul egy Budapest-központú kampány is – de a kormányzati szervezet a magyar turizmus egészének reformjára készül. Erről az ügynökség vezérigazgatója nyilatkozott az állami televízióban, első feladatuknak az új magyar országmárka kialakítását nevezve.

A miniszterelnök lánya Svájcban diplomát szerzett, és az állami turisztikai ügynökség vezérigazgatójának elmondása szerint részt vesz az új magyar turisztikai stratégia megalkotásában is.

Személy szerint Orbán Ráhellel nem egyeztettem erről, ő nem volt bent az egyeztetéseken, de egyébként nekem nem lenne semmi kifogásom az ellen, hogy mondjuk amit ő is megtanult az iskolái során, vagy amit látott, azt is elmondja, de mi Guller Zoltánnal dolgozunk és az ő csapatával – mesélte a reformról Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa, aki szintén részt vesz a stratégiaalkotásban.

Miközben Orbán Ráhel a stratégiaalkotáson dolgozik, az Eliosszal korábban közvilágításban utazó férje is egyre inkább a turizmusra koncentrál. A kormányközeli Origónak Tiborcz István szívesen nyilatkozott terveiről. Például arról, hogy a turai kastély új funkciója a vendéglátás lehetne. Az ő érdekeltségébe tartozik a többi közt két patinás keszthelyi szálloda, de a lepencei strand fölött épülő visegrádi luxusszálló is.

Nem csupán arról van szó, hogy a család jó javaslatokat tesz a magyar brand, az új magyar turisztikai stratégia kialakítására, hanem mindenkinek egyértelmű, hogy a saját gazdasági érdekeik mentén és azokat szolgálva építik fel az új magyar turisztikai stratégiát – reagált Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

A Demokratikus Koalíció szerint más ügyletek is Orbán Ráhel befolyását támaszthatják alá.

Most nyer értelmet a számomra, hogy miért adja el a Magyar Turisztikai Zrt.-nek az államon keresztül a fővárosi önkormányzat a Bálnát. Akkor, amikor felmerült, arról szóltak a hírek, hogy ebben is Orbán Ráhelnek lenne valamilyen érdekeltsége. Azt gondolom, hogy ezzel a turisztikai hírrel egyértelművé vált – mondta a párt fővárosi képviselője, Gy. Németh Erzsébet.

Az LMP szerint az Orbán família egész Magyarországot egy családi vállalkozásnak tekinti, Vágó Gábor azonban a baráti kört is hangsúlyozza.

A turisztika kapcsán sokkal nagyobb probléma Mészáros Lőrinc fejlesztési projektje, ahogy bekebelezte a fél balatoni kempinget, folyamatosan hoteleket vásárol – mondta Vágó.

Az ellenzék szerint a másfél héten belül záruló, a Balaton fejlesztésére kiírt, több száz milliárd forintos uniós fejlesztési pályázatok is a Mészáros–Tiborcz-birodalmat gyarapíthatják. Az új turisztikai stratégia vázlatát egyébként még 2016-ban a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna és Rogán Antal mutatta be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!