2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Országimázs: azért vonzó hely Budapest, mert nem bevándorlóváros

Hír TV

2018. március 4., vasárnap 08:44, frissítve: vasárnap 13:36

Orbán Ráhel és köre találja ki Magyarország új turisztikai imázsát. Reagált az ellenzék is, nem tartják helyénvalónak azt, hogy a miniszterelnök családi köre közpénzben részesülhet.

A 444.hu vette észre az állami tévé egyik műsorában, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán részletesen beszámolt róla, milyen formában fognak majd hozzá a magyar turisztika nagy reformjához.

Az átalakítás az új magyar országmárka megalkotásával kezdődik, májusban pedig egy Budapest-központú kampány is indul világszerte arról, hogy a társasági élet, a fürdők és a gasztronómiai élvezetek mellett Budapest azért lehet vonzó turisztikai célpont, mert a magyar főváros még nem lett bevándorló-főváros.

Fiatal segítői között Guller Zoltán név szerint említi a miniszterelnök legnagyobb lányát, az Elios-botrányhoz köthető Tiborcz István feleségét, Orbán Ráhelt is.

Nem helyénvaló

A Jobbik szerint nem helyén való, ha egy kormányfő családtagja olyan helyen dolgozik, amely a miniszterelnöktől függően kapja a pénzeket. Varga-Damm Andrea, a párt képviselőjelöltje úgy fogalmazott, hogy egy magára adó miniszterelnöknek minden olyan helyzetet el kell kerülni, amikor családtagjai közpénzekből részesülhetnek.

„Az nem helyén való, hogy a kormányfő saját gyermeke olyan szervezetekben dolgozik és tevékenykedik olyan szervezeteknek segíti a munkáját ha ez így van amely pénzt éppen az apa döntése alapján kaphat. egy magára adó miniszterelnök minden olyan lehetőséget elkerül, hogy a családtagjai közpénzekből akár egyénileg akár gazdálkodószervezetek tulajdonosaiként vezetőiként döntéshozóiként részesülhessenek” – mondta Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőjelölt.

Már lehet tudni, hogy miért adják el a Bálnát

Gy. Németh Erzsébet a hírre úgy reagált, hogy immár bizonyosságot nyert, miért is adja el a Bálnát a fővárosi önkormányzat az állami turisztikai ügynökségnek. A DK-s politikus itt is Orbán Ráhelt sejti a háttérben.

„Most nyer értelmet az én számomra, az hogy miért adja el az állami turisztikai ügynökségnek az államon keresztül a fővárosi önkormányzat már a Bálnát. Akkor, amikor ez felmerült, akkor arról szóltak a hírek, hogy ebben is Orbán Ráhelnek lenne valamilyen érdekeltsége, azt gondolom, hogy ezzel a turisztikai hírrel ez egyértelmű vált. Szeretném még megemlíteni azt, hogy Mészáros Lőrinc szemet vetett a Gellért szállóra, illetve a Gellért fürdő üzemeltetésére, no ez, ez a Magyarország, Orbán Magyarország április 8-dika után nem maradhat így” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselő.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!