2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Nincs elég rendőr az embercsempészek elleni harchoz?

2015. augusztus 13., csütörtök 18:16, frissítve: péntek 15:23

Elfogták annak a bandának a harmadik tagját is, amely szír menekülteket rabolt ki a szerb–magyar határon még júliusban. Ásotthalom polgármestere szerint nincs elég rendőr az embercsempészek elleni harchoz. Toroczkai László attól tart, hogy a helyiek maguk kezdenek el szervezkedni, noha önvédelmi szervezetek alakítását a jogszabályok tiltják.

Ásotthalom jobbikos polgármestere a Facebookon is közzétette azokat a képeket, amelyek a faluba érkező embercsempészekről készültek. A helyiek félnek a szervezett bűnbandáktól – mondta a politikus.

„A szemük láttára viszik el sorban a migránsokat, és a rendőrség egyszerűen nem tud vagy nem akar fellépni ellenük. Ez egyszerűen egy olyan állapot, amit azonnal meg kell szüntetni, hiszen azt gondolom, hogy joggal merül fel a civilek fejében az, hogyha a rendőrség képtelen megvédeni őket ilyen bűnszervezetekkel szemben, akkor ők maguk fognak ilyen önvédelmi szervezkedésbe kezdeni. Nyilvánvalóan én ezt nem szeretném, én azt szeretném, hogyha az állam, a rendőrség, az arra jogosult és hivatott rendvédelmi szervek megvédenének minket. Az, ami jelenleg zajlik, ez nem erről szól” – fejtette ki a polgármester.



Toroczkai László azt állítja, hogy a rendőrök futni hagytak egy olasz állampolgárt, aki három afgán migránst szállított az autójában. „Rádión kapták az utasítást: az embercsempészt engedjétek el” – mondta.

A rendőrség szerint az afgánok stopposoknak adták ki magukat az olasz férfinak, aki nem fogadott el tőlük pénzt, így nem történt bűncselekmény.

Bűncselekményt követett el viszont az a banda, amelynek tagjai július második felében három szír menekültet egy Mórahalom melletti tanyára csaltak, majd bántalmazták és kirabolták őket.

„A rendőrök másnap elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, illetőleg nőt, őket a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte. A tegnapi nap pedig a Szegedi Rendőrkapitányság információi alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói Budapesten fogták el a harmadik gyanúsítottat” - mondta el Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A magyar hatóságok július végéig 235 embercsempészt fogtak el, közülük többet gyorsított eljárásban már el is ítélt a bíróság.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!