2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Németh Szilárd elismerte, eszük ágában sincs a migránsoknak itt maradni

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 19:16, frissítve: csütörtök 19:25

2015-ben is a gazdag Nyugat volt a migránsok célállomása, nem pedig Magyarország – ismerte el a választási kampány hevében a Fidesz alelnöke. Közben Orbán Viktor továbbra is azzal riogat, hogy ha nem lenne a határzár, bevándorlók tízezrei érkeznének minden évben Magyarországra.

Orbán Viktor útja a magyar–szerb határra vezetett a nemzeti ünnep másnapján, március 16-án. A miniszterelnök a kerítést tekintette meg. Nem először tett így, 2016 őszén, majd 2017 januárjában is járt arrafelé. A határszemlének a választási kampány hajrájában ismét szükségét érezte a pártelnök kormányfő.

„Saját szemeimmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné, képes arra, hogy fizikai erőszak nélkül is megvédje Magyarországot. Ha ez a kerítés nem volna, akkor Magyarországra minden évben sok tízezer migráns érkezne” – mondta akkor Orbán Viktor. 

Mindenki emlékszik arra, amikor 2015-ben migránsok tömege lepte el a Keleti pályaudvart. Az akkori tömeges migrációt a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd is felemlegette a napokban, amikor Sajószentpéteren tartott választási fórumot. De azt ő is elismerte, hogy a bevándorlóknak eszük ágában nem volt Magyarországon maradni, ők akkor is nyugati jólétre vágytak. 

„Még egyszer mondom, nem zárták le a nyugati határt véglegesen, mert ha lezárták volna, akkor itt maradnak. Akkor itt aztán nagy boldogságban élhetnénk együtt, de szerencsére ez nem történt meg. Ők Németországba akartak menni, hát Angela Merkel hívta őket, ha emlékeznek rá. Hirtelen mindenki szír lett, bárhonnan érkezett” – így a Fidesz alelnöke. 

Mostanában legfeljebb két-három tucat illegális bevándorló próbálja meg átlépni a déli határt a rendőrségi statisztikai szerint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!