2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Németh: Na még egyszer, Simicska volt

Hír TV

2018. február 13., kedd 14:18, frissítve: kedd 16:22

A választási kampányba való beavatkozásnak tartja az OLAF Eliosról szóló jelentését Németh Szilárd is.

A Fidesz alelnöke a terrorelhárítási központban járt, ahol egy túszszabadítási gyakorlatot is megnézett, majd a Hír TV kérdésére válaszolva azt mondta: nem a miniszterelnök veje, hanem Simicska Lajos érintett az unió csalásellenes hivatala által vizsgált ügyben.

Riporterünk hiába kérdezett volna még a témában, a kormánypárti politikus elvette a szót.

– Amikor a vizsgálati időszak zajlott, és amiről szól a jelentés, akkor Simicska Lajos volt a tulajdonos, egy Simicska Lajos nevű ember. Aki most persze tulajdonosa a Hír TV-nek, meg minden egyébnek. Nem is értem ezt a hihetetlen mozgást. Simicska és a Közgép, ott kell érdeklődni ebben az ügyben. És ezeket az ilyen beavatkozásokat a lehető leghatározottabban vissza kell utasítani.
– Elnézést, de Simicska Lajos a vizsgált 35 esetből háromnál volt tulajdonosa a cégnek.
– Na még egyszer: abban az időszakban, amikor a vizsgálat történt, még egyszer mondom, Simicska Lajos és a Közgép volt a tulajdonos.

Gulyás szerint Brüsszel

A Fidesz másik alelnöke Brüsszeli támadásnak tartja az Elios-ügyet. Gulyás Gergely ennek ellenére Simicska Lajost venné elő a miniszterelnök vejének cégügyei miatt.

„Az Elios-jelentés kapcsán az időzítésből is egyértelmű, hogy egy brüsszeli támadással állunk szemben. Meg kell nézni a tulajdonosi adatokat, a többségi tulajdonos a Közgép volt a vizsgált időszak szinte teljes időszakában” – mondta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!