2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Nem váratta a kormány a Fidesz frakcióját

Hír TV

2017. november 23., csütörtök 16:14, frissítve: csütörtök 19:12

Alig két óra alatt teljesítette a kormány a Fidesz-frakció sajtónyilvános kérését. Halász János frakciószóvivő délelőtt tizenegy órakor közölte, hogy szeretnék, ha a kabinet meghosszabbítaná a nemzeti konzultáció határidejét, délután egy órára a Kormányzati Tájékoztatási Központ már jelezte is ennek teljesítését. A politikus egyébként azt hangoztatta, hogy a jelenlegi konzultáció mára rekordot döntött, több mint 1,7 millióan vettek részt benne. A számokat szerinte az sem hitelteleníti, hogy a netes konzultációt továbbra is bárki bármennyiszer kitöltheti, akár valótlan adatokkal.

„Azt hiszem, egy normális ember egy ilyet egyszer tölt ki. Miért feltételezi a magyar emberekről, hogy szakmányban csinálnak ilyet? Ha megnézi, a múltkor is: mindig ezt mondják önök, és félre akarják vezetni az embereket, meg még magukat is. Szerintem ne tegyék, mert semmi értelme. A múltkorit 1,6 milliónál többen küldték vissza, a mostani már annál is sikeresebb, akkor is néhány tízezren küldték vissza elektronikusan, az arány döntően most sem fog változni. Kérem, a kérdésével se próbálja az sugallni, mint hogyha ez a sok visszaküldött szám döntően nem papíralapú lenne, mert szerintem döntően papíralapú” – fogalmazott Halász János.

A konzultációs ívek feldolgozása egyébként nem sajtónyilvános, az LMP társelnökének is hosszú utánajárásába került, hogy betekinthessen az ívekbe. Végül csütörtök délutánra kapott betekintési lehetőséget, az időpontokat azonban a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium úgy szabta meg, hogy Hadházy Ákosnak gyakorlatilag másfél óra alatt kell bejárnia a város három különböző pontján lévő helyszínt, így helyszínenként legfeljebb csak perceket tölthet.

„99 százalékos bizonyossággal tudom mondani, hogy kamu, és nyilvánvalóan nincsen 1 millió 700 ezer ív. Dobozokat láttam, de nagyon kellet sietni és nem volt lehetőség a dobozok aljára is belenézni. Ha a dobozok számát és nézem és abban tényleg valódi ívek voltak, akkor lehet, hogy láttam 900 ezer ívet. Rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen, sem ahol röntgenezik a leveleket, sem ahol kibontják azokat, sem ott, ahol beolvassák az eredményeket, nem volt egyetlen egy kockás papír, vagy valamilyen nyilvántartás sem, hogy melyik nap mennyit hoztak be, egész egyszerűen ilyet nem tudtak mutatni” – mondta Newsroom című műsorunkban Hadházy Ákos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!