2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Nem számít bocsánatkérésre Daniel Nolan brit újságíró

Hír TV

2018. február 16., péntek 21:29, frissítve: péntek 22:49

Nem számít bocsánatkérésre Daniel Nolan a csütörtöki Kormányinfón történtek miatt – ezt a Mérce nevű blognak mondta a brit újságíró. Nolan kiemelte: az al-Dzsazirának a sajtószabadságról készít riportot, ehhez akart volna kérdezni Kovács Zoltántól, aki a kormányban a nemzetközi szóvivői feladatokat is ellátja. A tudósító elmondása szerint a kormányszóvivő két hete megtagadja az interjúfelkéréseit is.

A csütörtöki vitát a Hír TV kamerája is rögzítette. Nolan soron kívüli kapta meg a mikrofont a teremben az egyik hírportál munkatársától, de Kovács Zoltán megtagadta a válaszadást arra hivatkozva, hogy csak ő szólítja fel azt, aki kérdezhet. Később azzal fenyegette meg Nolant, hogy kivezetteti az őrökkel.

A kormányszóvivő egy, a sajtó helyzetéről szóló pénteki eseményen is felemlegette az esetet: „Olyan, magára egyébként sokat adó orgánumok, mint a Politico vagy a Guardian, megengedik maguknak, hogy a magyar politikai közéletben politikai aktivistaként tevékenykedő újságírók legyenek a soraik között. Lili Bayerre gondolok. Őt már néven neveztem egyszer. A tegnapi eset egyébként megint erről tanúskodik. Ez nonszensz, hogy valaki bejön egy előzetesen tudhatóan magyar nyelven folyó sajtótájékoztatóra, aminek az elmúlt 108 alkalommal kialakítottuk a rendjét, minket szerető és nem szerető, szimpatizáló és utáló újságírók rendben ki tudják várni, hogy rájuk kerüljön a sor, és bejön egy ember, Daniel Nolan aki egy adott pillanatban magához ragadja a mikrofont, mit sem várva, mit sem kérdezve, elkezd magyarázni. Ezt én provokációnak tekintem” – fogalmazott Kovács Zoltán.