2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Nem segít az MSZP a Jobbiknak

2016. november 14., hétfő 09:34, frissítve: kedd 13:52

Ma nyújtja be saját alaptörvény-módosító javaslatát a Jobbik az Országgyűlésnek. Az MSZP azonban nem áll a Jobbik mellé a letelepedési kötvényeket betiltó módosítás szavazásakor.

A párt frakcióvezetője, Volner János korábban azt mondta, hogy a miniszterelnök által beadott, ám kétharmados többség híján leszavazott kormányzati indítvány szövegét egy olyan félmondattal egészítik ki, amely megszünteti a letelepedésikötvény-üzletet. Az MSZP jelezte, hogy ahogy eddig, úgy a jövőben sem vesz részt az alaptörvény módosításában, az LMP pedig a Fidesz és a Jobbik harcának tartja a vitát az alkotmánymódosításról.

Az MSZP frakcióvezetője a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, minden olyan kezdeményezést támogatnak, ami megszüntetni a botrányos kötvényárusítását, ugyanakkor az alkotmánymódosításban nem vesznek részt. Tóth Bertalan hozzátette, a párt saját törvényjavaslatban szüntetné meg a letelepedési kötvényeket, a cégeket pedig kötelezné, hogy különadóként fizessék be nyereségük 70 százalékát, ami akár 70 milliárd forint is lehet.

„Ha a Jobbik alaptörvény-módosítása kizárólag a letelepedési kötvényre vonatkozna, akkor megfontolnánk, megvizsgálnák, hogy lehet-e azt támogatni. De mivel visszatérünk megint az alapkérdéshez, hogy egy érvénytelen szavazás után lehet-e alaptörvényt módosítani, ugye a Jobbik is ugyanazt a szöveget nyújtja be, csak kiegészíti ezzel a kis félmondattal,  akkor mi azt mondjuk, hogy a magyar emberek többséget nemet mondott erre, nem ment el a népszavazásra, tehát nekünk ebben nincs dolgunk. Kifejezetten, ha van javaslat a letelepedési kötvényre, ahogy nekünk van, abban van szerepünk, ezt biztos, hogy támogatjuk” – mondta el Tóth Bertalan.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!