2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem nyithat meg az óvoda

2015. március 4., szerda 11:11

Nem nyithat meg egy integrált óvoda Budaörsön – az önkormányzat a nyitás előtt egy hónappal visszavonta az engedélyt arra hivatkozva, hogy kevés a parkolóhely. Az önkormányzat szerint kevesebb óvodásra kértek engedélyt. A óvoda fellebbez.

A Jutalom Vagyok integrált óvoda hétfőn nyitotta volna meg kapuit. Az intézményben a sajátos nevelést igénylő gyermekeket is fogadták volna. „Fantasztikus lehetőség, ha a kisgyermek három-hat éves korban már megtapasztalhatja ezt az előnyt, és megtanulhatja azt, hogyan is működünk együtt a nagy világban” – mondta Frey Margó vezető óvónő.

A kilencvenmillió forintos beruházásból épült intézménybe negyven gyereket akartak beíratni. „Az óvodának az összes szakhatósági engedélye megvolt. A közútkezelői hozzájárulást teljesen váratlanul közel egy hónappal ezelőtt visszavonták” – fogalmazott Bosnyák Edit kivitelező.

Az önkormányzat arra hivatkozik, hogy az intézmény nem felel meg a műszaki követelményeknek, kevés az épület mellett a parkolóhely. „A főépítész úr rákérdezett, hogy hány gyerekkel, hány dolgozóval és hogy szeretné üzemeltetni. Akkor láttuk először, hogy negyven gyerekről van szó. A negyven gyereknek és a nyolc munkatársnak a négy parkoló egyszerűen nem elfogadható” – nyilatkozta Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője.

Az óvoda üzemeltetője nem sok esélyt lát arra, hogy az intézet valaha is kinyisson. „Hatalmuk van arra, hogy soha ne legyen ebben az utcában óvoda. Ha ez így lenne, akkor nincs értelme miről beszélni” – fogalmazott Tóth Péter.

A kivitelező és az üzemeltető megfellebbezte a közútkezelői határozatot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!