2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Nem lesz képviselő Karácsony

Hír TV

2018. április 10., kedd 21:01, frissítve: kedd 21:25

Karácsony Gergely felveszi a mandátumát, de odaadja másnak, így nem ül be a parlamentbe – jelentette be Egyenesen című műsorunkban.

A Párbeszéd társelnöke azt mondta: nem becsüli le a parlamenti munkát, de őt jobban inspirálja a polgármesteri posztja, amelyet ki akar tölteni, utána pedig eldönti, hogy hogyan tovább.

– Én az egész kampányban mindig elmondtam, hogy Zugló polgármestere vagyok, ez nagyon szép feladat, közel vagyok az emberekhez, és csinálom azt, amiben hiszek, kicsiben, és akkor leszek parlamenti képviselő, ha megnyerjük a választást, és miniszterelnök leszek.
– Tehát nem veszi át a mandátumát?
– Egész pontosan: átveszem a mandátumot, ez a szövetségi megállapodás az MSZP és a Párbeszéd között, de nem fogok beülni a parlamentbe.

„Elfogadhatatlan”

Karácsony Gergely szerint kulcskérdés, hogy a Nemzeti Választási Iroda kiadja a szavazóköri jegyzőkönyveket. „Elfogadhatatlan, hogy ez még nem történt meg, a pártok kérése ellenére sem” – mondta a Párbeszéd társelnöke. Szerinte ez teljesen jogos igénye az ellenzéknek, a másolatoknak már fent kellene lenniük a választási oldalon, de nincsenek ott. „Itt nincs kecmec, ha van közérdekű adat, akkor ez az” – fogalmazott.

„Az biztos, hogy a választási jegyzőkönyveket ki kell adni, méghozzá záros határidőn belül, papíron, bárhogy, mert abból lehet rekonstruálni azt, hogy azok a számok, amelyeket végeredményként látunk, valós számok vagy sem. Nyilván lehetnek kisebb hibák, nagyon sokat bogarásztam adatokat az elmúlt húsz évben, de az, hogy a jegyzőkönyveket nem adják ki, vagy nem elérhetők, úgy gondolom, teljes mértékben elfogadhatatlan, és ez önmagában ebben a helyzetben politikailag, jogilag, minden szempontból teljesen vállalhatatlan” – hangsúlyozta Karácsony Gergely.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!