2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Nem lát esélyt a béremelésre Schmidt

Hír TV

2018. január 12., péntek 20:51, frissítve: péntek 21:05

Megalapozottnak tartja az önkormányzati dolgozók követeléseit, de a választásokig már nem lát esélyt a béremelésre Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, a Somogy megyei Tab fideszes polgármestere.

Newsroom című műsorunkban a politikus elmondta: 30 százalékos reálbércsökkenést szenvedett el az önkormányzati szektor, az 1200 önkormányzati hivatalból csaknem 700-ban nem tudják rendezni a béreket , mert az adott településnek nincs elegendő adóbevétele.

A politikus kifejtette: a 36 ezer önkormányzati dolgozóból a magyar állam mintegy 25 ezer köztisztviselő bérét finanszírozza, a többiekét az önkormányzatoknak kellene kigazdálkodniuk.

Azok a települések, ahol az egy főre jutó adóerő képesség 32 ezer forint fölött van, ott egyáltalán nem ad támogatást a magyar államháztartás; ezeknek a településeknek a saját adóbevételeikből kell ezt megoldani. Innentől kezdve nem tudják megtartani a korábbi létszámot, státuszokat, annyi embert foglalkoztatnak, amennyit ők akarnak, hiszen a költségvetésüket terheli az emberek fizetése – mondta el Schmidt Jenő.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!