2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Nem is törekszik a kormány a felzárkózásra?

Hír TV

2017. november 17., péntek 21:57, frissítve: péntek 22:32

Orbán Viktor is aláírta a szociális jogok európai pillérét létrehozó nyilatkozatot Göteborgban, pedig azt év elején még brüsszeli támadásnak tartotta. A dokumentumban húsz kulcsfontosságú elvet határoztak meg ahhoz, hogy méltányosan és jól működjenek az EU-tagországok munkaerőpiacai és jóléti rendszerei.

Orbán Göteborgban példaként ajánlgatta a magyar modellt a többi uniós ország számára, mert az szerinte működik, épp ezért a magyarok azt nem is akarják lecserélni.

A kormányfő a munkaalapú gazdaság építését hangsúlyozta. A korábbi magyar uniós biztos szerint azonban épp a magyar szociális rendszer zsákutca.

Ezzel a nagyon felfújt közmunkarendszerrel azt, hogy a munkanélküli segély nem jár tovább, mint három hónap, és ez példátlan az Európai Unióban, és még lehetne sorolni. A családi pótlék értékének az eróziója és sok egyéb minden, ami gyakorlatilag meggyengítette, aláásta a szociális védőhálót Magyarországon. Tehát ez nem egy jó modell, a 2012-ben bevezetett munka törvénykönyvével egyetemben. Tehát ezt mind felül kéne vizsgálni, hogyha komolyan gondolnánk azt, hogy Magyarországnak folytatni kell a felzárkózását a jobban teljesítő országokhoz – véli Andor László.

Tekintse meg a teljes interjút!

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!