2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem bonthatják el a Mahir-oszlopokat

2016. május 18., szerda 16:35, frissítve: csütörtök 15:30

Nem bonthatja el a Mahir-oszlopokat a főváros – helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzését.

A döntés értelmében az oszlopoknak a főváros és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. közötti per végéig a helyükön kell maradniuk, és a cég további oszlopokat is kihelyezhet a fővárossal fennálló szerződése értelmében.

A per júniusban folytatódik.

A főváros még tavaly szeptemberben bontott szerződést a Mahir Cityposterrel, annak ellenére hogy ez a cég volt az egyetlen olyan hirdetőtársaság a háromból, amely teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeket. A Mahir éppen ezért vitatja a szerződésbontást.

A főváros a folyamatban lévő per ellenére kezdte el év elején a hirdetőoszlopok bontását, amelytől végül első fokon a törvényszék tiltotta el.

„A bíróság első fokon január 11-én eltiltotta a fővárost ettől a dúvad magatartástól, amely természetes módon ezt a végzést megfellebbezte. Ebben hozott döntést az ítélőtábla másodfokon, és hagyta helyben azt az eredeti döntést, miszerint le kell állítani a teljesen jogellenes oszlopbontási tevékenységet. A lebontott oszlopok vonatkozásában azt kell tudni, hogy azokat, amelyek nem sérültek meg a bontás és szabálytalan szállítás és tárolás következtében, a mi cégünk visszaszállította saját költségén, és visszaállította eredeti helyére” – közölte a döntés kapcsán a Hír TV-vel Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!