2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem adja meg magát az Együtt az MSZP-nek

Hír TV

2018. január 11., csütörtök 15:14, frissítve: csütörtök 19:49

Közös listát állít a az MSZP – jelentette be a szocialisták elnöke. A pártoknak így a parlamentbe jutáshoz - az együttműködés miatt - a küszöb dupláját, legalább 10 százalékot kell elérnie. Arról, hogy ki hány helyet kapna az országgyűlésben még nincs megállapodás. A közös listavezető és miniszterelnökjelölt: Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke lesz.

„Jelenleg csak az MSZP és a Párbeszéd az, ami elkötelezett abban, hogy egy közös ajánlatot tegyen Magyarország számára. De mi nagy szeretettel és türelemmel várjuk, hogy mindenki felismerje az ellenzéki oldalon, hogy mi az ország érdeke, és mindenkitől elvárjuk, hogy az ország fontosabbnak tartsa a saját pártpolitikai érdekénél” – mondta Karácsony Gergely.

A napközben a szocialisták egyeztettek az DK-val és az Együttel. Molnár Gyula azt mondta: azt várják, hogy a baloldali pártok jelöltjei álljanak be az MSZP mögé. A szocialisták elnöke szerint még semmi nem dőlt el, február 16-ig folytatják a tárgyalásokat. Az Együtt azonban kölcsönös visszaléptetést szeretne, amiről már csak a DK-val egyeztetnének tovább.

„Mi azt hajtjuk, hogy 106 helyen, tehát minden választókerületben legyen megállapodás minden ellenzéki párt között, hogy egy azaz egy darab ellenzéki jelölt legyen szemben a Fidesz jelöltjével. Mi továbbra is erre hajtunk, hogy úgy mondjam. Ha továbbra is abba a helyzetbe hoznak minket, hogy azt várják el, hogy akkor van megállapodás, ha MSZP listára megyünk, ez nyilván egy nem vállalható opció részünkről” – hangoztatta Juhász Péter, az Együtt elnöke.

Gyurcsány Ferenc pártja korábban már megállapodott a szocialistákkal: külön listával, de koordinált 106 egyéni jelölttel indulnak az áprilisi választáson. Ám más pártokkal is egyezkednének.

„A DK például az utolsó pillanatig bízik abban, hogy még az LMP-vel is lehet tárgyalni a koordinált indulásról. Nyilván lesznek olyan körzetek, amik az LMP számára biztosak. Ott nyilván a DK vagy az MSZP lehet ez ügyben rugalmasabb, és nyilván az LMP-től is elvárjuk ugyanezt más körzetek esetében” – jelentette ki Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Egy dologban továbbra is egyetértenek a baloldali pártok: a Jobbikkal nem akarnak együttműködni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!