2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Müezzinénekkel zavarta meg a Fidelitas Vona Gábor sajtótájékoztatóját

Hír TV

2018. február 21., szerda 19:11, frissítve: szerda 21:53

Programbemutató sajtótájékoztatót tartott a Jobbik kedden. Ám miniszterelnök-jelöltjük alig vette át a szót, megszólalt a teremben egy mobiltelefon.

A müezzin, vagyis az iszlám vallásban imára hívó ember énekét lejátszó férfi, a mobiltelefonnal a kezében végül elhagyta a termet.

Az N1TV később arról számolt be róla: a belvárosi Fidelitas csoport elnöke magát újságírónak kiadva jutott be és zavarta meg a Jobbik rendezvényét, majd utána egy közeli presszóba távozott.

– Ízléstelennek tartjuk azt, hogy egy programbemutató sajtótájékoztatót megzavar egy olyan párt ifjúsági szervezetének a ..akiknek nincs is programja. A Fidelitasnak inkább a Fideszt kellene számon kérnie, hogy miért nem hoz nyilvánosságra választási programot, másrészt, azok után a terrortámadások és esemény után amik világszerte és Európában megtörténtek, egyáltalán nem vicces hogy valaki egy ilyen arab imával megzavar egy sajtónyilvános eseményt – reagált Dúró Dóra a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Fidesz frakció szóvivője megengedőbb: szerinte a sajtótájékoztatók műfaja elbírja az ilyen akciókat.

– Mi ezzel a baj?
– Bemegy valaki egy sajtótájékoztatóra és lejátssza ezt a hang…
– Ó nézze, én voltam már olyan sajtótájékoztatón, hogy bejöttem és itt volt az egyik ellenzéki párt komplett, majdnem komplett elnöksége. Sajtótájékoztatók már csak ilyenek – válaszolta Halász János.

Nem maradt el a válasz Vona Gábor programbemutatójának megzavarása miatt – Dunaújvárosban Orbán Viktort a legismertebb maffiafilm, a Keresztapa zenéje fogadta.

Dunaújvárosban az akciót nyíltan vállalták az ellenzéki párt transzparensekkel megjelenő aktivistái.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!